Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 13 Αύγ 2014
Οι κονκισταδόροι*  επιστρέφουν
Κλίκ για μεγέθυνση
Οι κονκισταδόροι*  επιστρέφουν

 

του Β. Αντωνίου

 

 

 

ΣΕ ΛΙΓΑ χρόνια (αν υπάρχει Δύση… και Ανατολή…), θα γίνουν ολοφάνερα όλα τα οικονομικά παιχνίδια των κρατών και λαών που δεν είναι άλλα από τα παιχνίδια του συμφέροντος.

Μιλώ για την επανάσταση, που έρχεται νόμιμα… χωρίς αντάρτες, χωρίς θούριους, χωρίς ήρωες, χωρίς άμεση βία, χωρίς ορατό αίμα!!!

Μιλάμε για την επανάσταση που κάνει την πληροφορική, την κυβερνητική και την τεχνογνωσία να συμμετέχουν με 90% στις συνθήκες παραγωγής από το πρωτόγονο, και ξεπερασμένο πλέον χέρι του προλετάριου…

Έρχεται η εξαφάνιση της παραγωγικής εργασίας με την επικράτηση του μετακαπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.

Δηλαδή:

- Που, ο εργάτης με την κλασσική έννοια, παίζοντας όλο και λιγότερο ρόλο στην παραγωγική διαδικασία, θα αντικαθιστάται από την τεχνογνωσία (know how, robot) και την Οργάνωση.

- Που, οι υποδομές και τα μηχανήματα θ’ αυξάνονται σ’ Ανατολή και Δύση παρά την προΰπαρξη ιδεολογίας.

- Που, ο εργαζόμενος θα πατά ένα κουμπί για την αυτόματη παραγωγή μηχανημάτων, αυτοκινήτων, αεροπλάνων, οπλικών συστημάτων, κλπ.

- Που, ο αγρότης θα παράγει από τον τερματικό υπολογιστή του σπιτιού του, όλα τα αγροτικά, κηπευτικά και θα οδηγεί τα ρομπότ στην συγκομιδή τους.

- Που, ο μηχανικός θα κατασκευάζει με ρομπότ άλλα ρομπότ για να έχει ο Κύριος του Πλανήτη Γη, ΑΝΘΡΩΠΟΣ, το δικαίωμα στην τεμπελιά και κατ’ επέκταση τον τερματισμό της επανάστασης, αφού έχουν αναβληθεί όλα τα οράματα των παραδείσων των οπιομανών… λαών κατά το Μάρξ.

Οι σημερινοί μεγάλοι επαναστάτες ( Ιάπωνες και Γερμανοί) , κυρίαρχοι της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας του καιρού μας, - know how, robot και Οργάνωσης - είναι αυτοί που αιματοκύλισαν τον κόσμο στο Β΄, παγκόσμιο πόλεμο, είναι αυτοί στους οποίους επέτρεψαν Αμερικάνοι Άγγλοι και Ρώσοι να αναπτυχθούν με τον μετακαπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και τώρα είναι έτοιμοι να ιδιοποιηθούν όλοι μαζί τα οφέλη της επανάστασής τους!!

Θα ιδιοποιηθούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα οφέλη της επανάστασής τους, ελέγχοντας τα μέσα παραγωγής των χωρών σε Ανατολή και Δύση με τα δικά τους παιδιά.. δηλαδή τα ρομπότ (δικοί τους δούλοι), δηλαδή τα υποκατάστατα των εργατών, υπαγορεύοντας στους ενοικιαστές, της τεχνολογίας και του know how, τους όρους τους. Οι αγοραστές ενοικιαστές θα εξαρτώνται στο μέλλον από αυτούς , όπως η Ελλάδα και τόσες άλλες χώρες από το Πετρέλαιο των Αραβικών χωρών, τους σπόρους των ΗΠΑ, κ.ά.

Οι νέοι κατακτητές δεν κατακτούν εδάφη. Έχουν κατακτήσει και κατακτούν γνώση!! Δεν πουλάνε καφέ, τσάι, μπανάνες και μπαχαρικά (αυτά τα αναλαμβάνουν σε επίπεδο γειτονιάς οι “γύφτοι-λαοί” με τα Μερσέντες και τα Τογιότα τους, που αντικατέστησαν τα καθρεπτάκια... και τις χάντρες... των εξερευνητών), αυτοί ανταλλάσουν ρομπότ, συστήματα πληροφορικής, μικροτσιπ, τα εξαϋλωμένα προϊόντα του know how και άλλα άγνωστα εύγεστα «φρούτα της γνώσης»(telemarketing, videoconference, e-banking, και άλλα e-...). με ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό συνοδευόμενο από τον ορυκτό και ενεργειακό τους πλούτο.

Βιώνουμε την αθέατη όψη μιας επανάστασης, όμοιας με αυτής των μπολσεβίκων, όπου ο Λένιν έχει αντικατασταθεί από τους σύγχρονους κονκισταδόρους που συνεχίζουν τον προαιώνιο ρόλο τους…

Η σκλαβιά θα φανεί την ώρα που θα χρειαστούμε αντικατάσταση του λογισμικού για τη λειτουργία των υπολογιστών μας, η την αντικατατάσταση εξαρτημάτων των πάσης φάσεως μηχανών. Τότε θα είναι αργά ν’ αντιδράσουμε. Τη σκυτάλη της ιστορίας θα την έχουν πάρει οι νέοι κατακτητές- νικητές. Η ιστορία δυστυχώς γράφεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τους κατακτητές- νικητές και στο μικρότερο μέρος της «από τα κόκαλα των ηττημένων» όπως ήθελε ο Χέγκελ.

Το μόνο κοινό χαρακτηριστικό στους πολλούς νέους κονκισταδόρους (νεοϊμπεριαλιστές) είναι ο πόλεμος και το πλιάτσικο.

Ένας ολέθριος πόλεμος, ήδη σαρώνει τα πάντα, και άρχισε να εξαφανίζει κάθε λογική όπου ο μιλιταρισμός, η αυθαιρεσία και η... κατάθλιψη έρχονται ως αποτέλεσμα μιας θείας δίκης, .

Τώρα που ξύπνησαν οι Αραβικές χώρες και ελέγχουν τα πετρέλαιά τους, Αμερικανοί, Γερμανοί, Γάλλοι, Βρετανοί, Ρώσσοι, όλοι έρχονται για να «σώσουν» τους λαούς της Μεσογείου! Όλη η Μεσόγειος, τα παράλια της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής κατακλύζονται από κάθε εθνικότητας Κονκισταδόρους.

Ανακάλυψαν κοιτάσματα πετρελαίου , φυσικού αερίου, μεταλλεύματα και ότι άλλο είναι εκμεταλλεύσιμο. Η φωτιά του πολέμου καίει ήδη τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Μαύρης θάλασσας για ν’ απαλλαγούν δήθεν από τους τυράννους ηγέτες τους. Οικονομική φωτιά στη Βόρειο Δυτική, Νότια - Νοτιοανατολική Ευρώπη Ισλανδία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο. Βρήκαν τρόπο να μας δέσουν οικονομικά χειροπόδαρα και τώρα μας δίνουν τα καθρεφτάκια… και τις χάντρες… για να πάρουν ότι καλό υπάρχει στον τόπο μας που έχει σίγουρα μεγαλύτερη αξία από αυτά που μας δίνουν.

Βέβαια μεγάλη ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, που το μόνο ενδιαφέρον τους ήταν η νομή της εξουσίας και η συμμετοχή σε συνασπισμούς με την ιδιότητα του φτωχού συγγενή, που ναι μεν τις βοήθησαν αλλά γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν επρόκειτο να τα βγάλουν πέρα. Αυτό δεν μας το είπαν τότε, μας το λένε τώρα.

Τώρα ερήμην λαών, παίρνουν ακόμα λίγα καθρεφτάκια… και χαντρούλες.. και θα δώσουν τα πάντα στους εσαεί Κονκισταδόρους!!

Αλλά επειδή ο τροχός γυρνάει, κάποτε θα αντιστραφούν οι ρόλοι και ο δυτικός πολιτισμός νομοτελειακά θα καταρρεύσει, ως άμεση απόρροια των καταχρήσεων αιώνων.

Μόνο μέσα από στάχτες θα γεννηθεί η παρανοϊκή ελπίδα της ελευθερίας, αφού δεν υπάρχει χώρος στην κόλαση και οι νεκροί ήδη άρχισαν να περπατούν στη γη...

Σκληρή η αλήθεια για μας τους Έλληνες , αλλά… ακόμα πιο σκληρή, όταν είναι … εκ νέου κατακτητής μας, ο Αμερικανός, ο Άγγλος , ο Ρώσος και ιδιαίτερα ο Γερμανός…

Να λοιπόν που αυτά που λένε οι σοφοί… ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, είναι αλήθειες! Αυτό συμβαίνει και τώρα.

* κονκισταδόροι (conquistadores):

Οι χαμένοι πολιτισμοί(Ίνκας, Ατζέκοι, Μάγια, Ινδιάνοι Αμερικής) δεινοπάθησαν από μια χούφτα ανθρώπους με πανοπλίες, που ονομάστηκαν κονκισταδόροι (από το ισπανικό conquistar = κατακτώ)

 

Λεζάντες φωτό:

1. φωτό: απο την 70η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία- από αριστερά Ομπάμα(ΗΠΑ), Ελισάβετ(Αγγλία), Χολάντ(Γαλία), Μαργαρίτα(Δανία), Ποιύτιν (Ρωσία)

2. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συζητούν για την κρίση στην Ουκρανία, όταν ο υπόλοιπος κόσμος γιορτάζει... στη Νορμανδία.

 

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου