Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 12 Δεκ 2021
Μένιος Φουρθιώτης: Ο βασιλιάς των σκουπιδιών
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Πηγή: Ι. Σ. Καριώτης - Documento

 

Τον Μένιο Φουρθιώτη μπορείς να τον βαφτίσεις και βασιλιά των σκουπιδιών. Είναι ο άνθρωπος που καθισμένος πάνω σε ένα θρόνο από σάπια φρούτα, μεταχειρισμένες σερβιέτες, προφυλακτικά και χαρτιά υγείας ελέγχει τη χωματερή των αρίστων. Τίποτε δεν του ξεφεύγει από τις διαδρομές των ποντικών και τα βίτσια των αυλικών. 

Ετσι ανθίζει η βιομηχανία επεξεργασίας αποβλήτων που έχει στήσει, με ΜΜΕ-σκουπίδια, τηλεοπτικές εκπομπές-σκουπίδια και μανατζέριαλ μπιχλιμπίδια. Κι από την άποψη αυτή είναι χρήσιμος για να κατανοήσουμε τα έργα και τις ημέρες των ιδιοκτητών της χώρας. Πώς από τα λύματα διαπιστώνουν τον τελευταίο καιρό το ιικό φορτίο; Ε, έτσι κι από τον Φουρθιώτη μπορούμε να διαπιστώσουμε το ιικό φορτίο της αριστοκρατίας του Μητσοτάκη και των αστών χορηγών της.

Δεν χρειάζεται εδώ μικροσκόπιο, οι ιοί φαίνονται με γυμνό μάτι. Ο βασιλιάς των σκουπιδιών μόνο γυμνός δεν είναι. Διαμένει σε βίλα, κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα, βρίσκεται ψηλά σε λίστες που συνεπάγονται εισόδημα μεγάλο με δημόσιο χρήμα, διαθέτει την εύνοια ανθρώπων της εξουσίας και του χρήματος, στους οποίους μόνο ο θεός Πάνας ξέρει τι υπηρεσίες προσφέρει. 

Μέχρι προχτές που οι επίμονοι κηπουροί αποκάλυψαν το ιικό του φορτίο και υπήρξαν κάποιου είδους υγειονομικά μέτρα -εισαγγελέας και χειροπέδες- του είχε παραχωρηθεί ολόκληρη διμοιρία αστυνομικών για τα ψώνια του, συν το δικαίωμα να πλακώνει στις βρισιές υπουργούς αν δεν του έκαναν τη χάρη. Συν η εξουσία να εκπομπίζεται στον «λαουτζίκο» πουλώντας ποικίλα προϊόντα, αλλά πάντα δύο ανυπερθέτως: τον Μητσοτάκη και τον εαυτό του.

Το γαρ πολύ του εύκολου χρήματος και της πόρνης εξουσίας όμως γεννά παραφροσύνη. Ο βασιλιάς υπέπεσε στο λάθος να οργανώσει επίθεση στο σπίτι του για να πείσει ότι η διμοιρία αστυνομικών του ήταν απαραίτητη. Και όταν τα πάρτι και οι παρτούζες σκουπιδιών και ιών αποκαλύφθηκαν, υπέπεσε στο ακόμη βαρύτερο, να τα βάλει με όσους τα αποκάλυψαν. Οι υπηρεσίες καθαριότητας τύπου Documento ανακηρύχτηκαν εχθροί του βασιλέως και του έθνους και ο Βαξεβάνης επικηρύχτηκε έναντι αμοιβής, όπως μαρτυρούν οι μάρτυρες που τα μαρτύρησαν όλα. Δεν έκανε και τίποτε πρωτότυπο, εδώ που τα λέμε. 

Διαχρνική κανονικότητα είναι στην Ελλάδα των κάθε είδους Μένιων οι σκουπιδολάτρεις να καταδιώκουν, να αλυσοδένουν, να φιμώνουν και να σκοτώνουν τους σκουπιδομάχους. Το Καθεστώς χρειάζεται τη χωματερή του.

Το Καθεστώς χρειάζεται και τον Φουρθιώτη του, φυσικά. Πίσω από τα μεγάλα σαλόνια υπάρχουν οι κρεβατοκάμαρες, οι κουζίνες, οι τουαλέτες, οι μπιντέδες, οι μπανιέρες. Τα σκουπίδια, τα απόνερα και τα απόβλητα που παράγονται από κει κάποιοι πρέπει να τα διαχειρίζονται. Κερδίζοντας κι αυτοί το κατιτίς τους. Φουρθιώτης δεν είναι όνομα, συνεπώς. Είναι επάγγελμα...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 | 9:30 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου