Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 14 Δεκ 2015
Δεν θέλουμε την Αιγιάλεια  του Θα…,  ρε γ@..το…!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

Editorial Δεκεμβρίου 2015

 

 

Με αφορμή την ημερίδα στο Αίγιο για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Καλλικρατικού Δήμου Αιγιάλειας με τίτλο «Η Αιγιάλεια που θέλουμε» - που συνδιοργάνωσαν την 6η Δεκεμβρίου, ο Δήμος Αιγιάλειας, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου, και της Ι.Μ. Αιγιαλείας και Καλαβρύτων - μεταφέρουμε την απογοήτευση και τη δυσφορία των Αιγιαλέων της περιφέρειας για έναν ακόμα αναπτυξιακό σχεδιασμό για τον οποίο ποτέ δεν ενημερώθηκαν και δε συζήτησαν. Δυστυχώς, ο δήμος υφίσταται και λειτουργεί χωρίς οργάνωση, χωρίς αστικές συγκοινωνιακές υποδομές, χωρίς τουριστική οργάνωση, και με τη ληστρική... διάθεση όλα τα «καλούδια» να καταλήγουν στην έδρα, απογυμνώνοντας την δύσμοιρη περιφέρεια του δήμου.

Τα Θα..., και τα πρέπει της ανάπτυξης που ξετυλίγονται για το Δήμο Αιγιάλειας εν μέσω της πρωτοφανούς παρατεταμένης κρίσης, στηλιτεύτηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απ. Κατσιφάρα και περικλείουν την πικρή αλήθεια : «Μετατρέψαμε την κρίση σε δομικό πρόβλημα της χώρας... Μας λείπει το «δια ταύτα». Να δούμε το παραγωγικό προφίλ της περιοχής μας. Ατού της Αιγιάλειας η σταφίδα. Το λάδι θέλει ενίσχυση. Τα εσπεριδοειδή υποχώρησαν. Μέχρι τώρα, πουλούσαμε γη υπονομεύοντας τον πρωτογενή τομέα, βολεύτηκε μία γενιά. Είμαστε κοντά στην Αθήνα. Πού αναπτύχθηκε τουριστικά η Αιγιάλεια; Εστιάσαμε στην «πώληση» τουρισμού, ιδιαίτερα στους Αθηναίους του σαββατοκύριακου, και, το πολύ, τη διάθεση παραθεριστικής κατοικίας. Αυτό είναι το προφίλ του τουρισμού της Αιγιάλειας και αυτό πρέπει να αλλάξει. Ότι για να πάμε στο μέλλον, πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας. Η Περιφέρεια εκτελεί έργο 77 εκατομμυρίων, κάτι που δεν γινόταν όταν τα λεφτά έρεαν δίπλα μας. Δίνουμε έμφαση στο αποχετευτικό δίκτυο, είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο που εκτελείται στην Ελλάδα ο παράλληλος αποχετευτικός αγωγός από την Αιγείρα ως το Λαμπίρι βρίσκεται σε καλό επίπεδο πορείας και απορρόφησης. Έχουμε θάλασσα, και πρέπει να είναι καθαρή. Ολοκληρώσαμε το Λιμάνι. Έργο από το Β’ ΚΠΣ. Το δίνουμε με το κλειδί στο χέρι. Επίσης, συντηρούμε μετά από 35 χρόνια το παλιό οδικό δίκτυο».

Ο πρόεδρος της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών Αθ. Σωτηρόπουλος, γνωρίζοντας τον πρωτογενή τομέα από «πρώτο χέρι», αναφέρθηκε σε λάθη και παραλήψεις του παρελθόντος στην αγροτική πολιτική και στην κρίση που συρρίκνωσαν το αγροτικό εισόδημα καθώς και στα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον αγροτικό τομέα στο πλαίσιο του νέου μνημονίου τα οποία, όπως είπε, θα οδηγήσουν σε εγκατάλειψη την ύπαιθρο.

Οι ομιλίες: του Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοχρήστων Πόρων κ. Χαράλ. Κασίμη, των βουλευτών του νομού , των υπηρεσιακών παραγόντων της ΠΔΕ , των αντιδημάρχων και των περιφερειακών συμβούλων, και άλλων τεχνοκρατών, ποτέ δε θα φτάσουν «εις τα ώτα» των Αιγιαλέων που πρέπει να τα ακούσουν. Το ποιος φέρει αυτή την ευθύνη, είναι γνωστό. Όταν η δημοτική αρχή και η εξουσία γενικότερα, σκέπτονται πριν από το λαό, για το λαό, δεν είναι η Αιγιάλεια που θέλουμε , ρε γ@..το…!

 

 

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου