Έναν αυτόματο «δημιουργό» και μάγειρα μπέργκερς δημιούργησε η ισραηλινή νεοφυής εταιρία SavorEat στοχεύοντας στην αύξηση του αριθμού των καταναλωτών παγκοσμίως που αναζητούν μία εύκολη, προσιτή, εναλλακτική διατροφή απαλλαγμένη από ζωικά προϊόντα. Αυτή η νέα «φυλή» καταναλωτών είθισται να αποκαλείται «flexiterians» επειδή επιδιώκουν ευέλικτα να καταναλώνουν εναλλακτικές τροφές «κρέατος» για να μειώσουν την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Σε αυτή την κατηγορία θεωρείται πως ανήκει ήδη περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού στις ΗΠΑ.

Η εταιρία SavorEat χρησιμοποιεί την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D) με διαφορετικά μίγματα φυτικών ουσιών και μπαχαρικών που περιέχονται σε τρία διαφορετικά κάνιστρα προκειμένου να δημιουργήσει και ακολούθως να ψήσει «ζουμερά» ή καλοψημένα μπέργκερ φυτικής σύστασης δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφορετικής αναλογίας σε λιπαρά συστατικά και πρωτεΐνες βάσει προτιμήσεων του πελάτη μέσα σε μόλις έξι λεπτά.

Η Ραχέλι Βίζμαν, επικεφαλής σεφ του τρισδιάστατου αυτόματου μάγειρα μπέργκερς μιλώντας σήμερα σε ισραηλινά ΜΜΕ εξήγησε πως χρησιμοποιείται ένα συνδυασμός εναλλακτικού φυτικού προϊόντος με υφή «κρέατος» που παίρνει την επιθυμητή μορφή μέσω μίας ψηφιακής συσκευής μεταποίησης.

Η βάση για τη δημιουργία των βίγκαν μπέργκερ είναι ένας συνδυασμός συστατικών πατάτας, ρεβιθιού και πρωτεΐνης αρακά.

Η εταιρία συνεργάζεται με την (επίσης ισραηλινή) επιχείρηση υπηρεσίας τροφίμων Yarzin Sela που προσφέρει υπηρεσίες εστίασης σε κορυφαίες ισραηλινές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και την εταιρία Sodexo, μία γαλλική επιχείρηση διαχείρισης υπηρεσιών και εγκαταστάσεων τροφίμων για τον εφοδιασμό των εστιατορίων αμερικανικών πανεπιστημίων με φυτικά μπέργκερ.
Ο Οντέντ Σοσγιόβ, πρόεδρος και επικεφαλής του επιστημονικού τμήματος της SavorEat ανακοίνωσε πως ερευνητές της εταιρίας αυτή την περίοδο δουλεύουν πάνω σε μία φυτική εκδοχή «χοιρινού» λουκάνικου με στόχο τις αγορές των ΗΠΑ.
