Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 29 Δεκ 2021
Μπέργκερ «από το μηδέν» σε έξι λεπτά με εκτυπωτή 3D
Κλίκ για μεγέθυνση





Η ισραηλινή start-up, SavorEat, κατασκεύασε συσκευή που φτιάχνει από το μηδέν φυτικά μπέργκερ σε έξι λεπτά ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη.

Έναν αυτόματο «δημιουργό» και μάγειρα μπέργκερς δημιούργησε η ισραηλινή νεοφυής εταιρία SavorEat στοχεύοντας στην αύξηση του αριθμού των καταναλωτών παγκοσμίως που αναζητούν μία εύκολη, προσιτή, εναλλακτική διατροφή απαλλαγμένη από ζωικά προϊόντα. Αυτή η νέα «φυλή» καταναλωτών είθισται να αποκαλείται «flexiterians» επειδή επιδιώκουν ευέλικτα να καταναλώνουν εναλλακτικές τροφές «κρέατος» για να μειώσουν την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Σε αυτή την κατηγορία θεωρείται πως ανήκει ήδη περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού στις ΗΠΑ.

ההמבורגר של SavorEat

Η εταιρία SavorEat χρησιμοποιεί την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D) με διαφορετικά μίγματα φυτικών ουσιών και μπαχαρικών που περιέχονται σε τρία διαφορετικά κάνιστρα προκειμένου να δημιουργήσει και ακολούθως να ψήσει «ζουμερά» ή καλοψημένα μπέργκερ φυτικής σύστασης δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφορετικής αναλογίας σε λιπαρά συστατικά και πρωτεΐνες βάσει προτιμήσεων του πελάτη μέσα σε μόλις έξι λεπτά.

רובוט-שף של SavorEat

Η Ραχέλι Βίζμαν, επικεφαλής σεφ του τρισδιάστατου αυτόματου μάγειρα μπέργκερς μιλώντας σήμερα σε ισραηλινά ΜΜΕ εξήγησε πως χρησιμοποιείται ένα συνδυασμός εναλλακτικού φυτικού προϊόντος με υφή «κρέατος» που παίρνει την επιθυμητή μορφή μέσω μίας ψηφιακής συσκευής μεταποίησης.

SavorEat partners with Sodexo to commercialize its robot chef at U.S universities | Ctech

Η βάση για τη δημιουργία των βίγκαν μπέργκερ είναι ένας συνδυασμός συστατικών πατάτας, ρεβιθιού και πρωτεΐνης αρακά.

3D-printed, plant-based burgers on demand? Israel's SavorEat is ready to take your order

Η εταιρία συνεργάζεται με την (επίσης ισραηλινή) επιχείρηση υπηρεσίας τροφίμων Yarzin Sela που προσφέρει υπηρεσίες εστίασης σε κορυφαίες ισραηλινές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και την εταιρία Sodexo, μία γαλλική επιχείρηση διαχείρισης υπηρεσιών και εγκαταστάσεων τροφίμων για τον εφοδιασμό των εστιατορίων αμερικανικών πανεπιστημίων  με φυτικά μπέργκερ.

Ο Οντέντ Σοσγιόβ, πρόεδρος και επικεφαλής του επιστημονικού τμήματος της SavorEat ανακοίνωσε πως ερευνητές της εταιρίας αυτή την περίοδο δουλεύουν πάνω σε μία φυτική εκδοχή «χοιρινού» λουκάνικου με στόχο τις αγορές των ΗΠΑ.

מודפס בחום: ההמצאה שתגיש לכם את ארוחת הצהריים - מקור ראשון
 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου