Όχημα «hoverbike», το οποίο προγραμματίζεται να κάνει ντεμπούτο στην αμερικανική αγορά το 2023 παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ, προκαλώντας αναπόφευκτες συγκρίσεις με τα ιπτάμενα οχήματα του Star Wars.

Το όχημα XTURISMO κατασκευάζεται από την ιαπωνική εταιρία ERWINS Technologies, και μπορεί να πετάξει για 40 λεπτά με ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

«Σαν να είχα βγει από ταινία Star Wars»

«Αισθάνθηκα ότι είμαι 15 ετών και είχα μόλις βγει από μία ταινία “Star Wars” χρησιμοποιώντας ένα από τα ποδήλατά τους», δήλωσε ο Θαντ Σζοτ συμπρόεδρος της έκθεσης αυτοκινήτων, μετά από μία δοκιμαστική βόλτα με το αναφερόμενο εναέριο όχημα ή καλύτερα, μετά από μία δοκιμαστική αιώρηση.

«Εννοώ, ότι είναι εντυπωσιακό! Φυσικά, έχεις ένα μικρό φόβο, αλλά ήμουν τόσο ενθουσιασμένος, που ένιωθα σαν ένα μικρό παιδί», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

 

Ήδη διαθέσιμο στην Ιαπωνία

Το ποδήλατο αιώρησης πωλείται ήδη στην Ιαπωνία και ο Σουχέι Κομάτσου ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της AERWINS δήλωσε ότι η εταιρία επεξεργάζεται σχέδια αναφορικά με την πώληση ενός μικρότερου μοντέλου στις ΗΠΑ το 2023.

Η τιμή του XTURISMO φτάνει στα 777.000 δολάρια, παρά το γεγονός ότι ο Κομάτσου δήλωσε πως η εταιρεία του, ελπίζει να μειώσει το κόστος στις 50.000 δολάρια για ένα μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο από το 2025.

Πηγή: OT.grπηγη:https://www.in.g