Διάφορες δημοφιλείς προεγκατεστημένες εφαρμογές και υπηρεσίες της Apple στα iPhones φαίνεται πως καταγράφουν μια σειρά από προσωπικά δεδομένα των κατόχων τους, σύμφωνα με μια ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα.

Ειδικότερα, ο Τόμι Μισκ και ο Ταλαλ Χατζ Μπάκρι είναι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας ηλεκτρονικών συστημάτων ,ενώ ασχολούνται και με την ανάπτυξη εφαρμογών. Αποφάσισαν λοιπόν να πραγματοποιήσουν μια έρευνα στο λογισμικό λειτουργίας των iPhones iOS 14.6, το οποίο υπήρχε στα κινητά τηλέφωνα της Apple μέχρι το καλοκαίρι και την κυκλοφορία της νέας έκδοσης iOS, το iOS 16.

Όπως υποστηρίζουν, σε μια σειρά από δημοφιλείς προεγκατεστημένες εφαρμογές των iPhones, όπως το App Store, το Apple Music, το Apple TV, το Books and Stocks apps., κατασκοπεύουν τους κατόχους των κινητών τηλεφώνων της Apple.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όπως αναφέρει η Naftemporiki.gr, οι εφαρμογές αυτές κατέγραφαν μια σειρά από προσωπικά δεδομένα των κατόχων των iPhones και τα έστελναν στην εταιρεία. Γινόταν καταγραφή για τις κινήσεις των κατόχων των iPhones στο Διαδίκτυο, τις ιστοσελίδες που επισκέπτονταν, τις κάθε είδους προτιμήσεις τους (από σεξουαλικές μέχρι θρησκευτικές), τις μετοχές που μπορεί να παρακολουθούσαν αλλά και τις διαφημίσεις που έβλεπαν.

πηγη: https://tvxs.gr