Κατηγορίες
- Τοπικά
- Επικαιρότητα
- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ/MEDIA/ PODCASTS /tpp.Radio/tpp.TV
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
- ΕΝΕΡΓΕΙΑ
- Οικονομία
- Πολιτική
- Άρθρα
- Πολιτισμός
- ΕΥΡΩΠΗ
- ΒΑΛΚΑΝΙΑ
- Κόσμος
- 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821- άρθρα - εκδηλώσεις
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ -ΕΚΘΕΣΕΙΣ
- Αγροτικά
- Γαστρονομία - Διατροφή
- ΟΜΙΛΙΕΣ
- Αθλητικά
- Υγεία
- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
- Κοινωνία
- Σαν σημερα...
- ΙΣΤΟΡΙΚΑ - ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ -ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ - ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
- ΒΥΖΑΝΤΙΟ
- ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
- ΠΑΠΑΣ ΒΑΤΙΚΑΝΟ
- Αρχαιολογία
- Θρησκειολογικά
- Ποίηση - Κείμενα
- Λογοτεχνια - Φιλοσοφία
- Καλές Τέχνες - Εικαστικά
- ΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ
- Στήλες
- Κινηματογράφος -Μέσα Ενημέρωσης
- Μουσικη
- Παιδεία
- Επιστήμες - Τεχνολογία
- ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
- Σκίτσο -Γελοιογραφια - Κομικς -Καρτουν
- ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
- ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ
- REAL ESTATE
- ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ του μήνα
Λίστα αντικειμένων
Ομάδα επιστημόνων κατάφερε να ανακατασκευάσει ένα τραγούδι… αριστούργημα των Pink Floyd μέσω παρακολούθησης της εγκεφαλικής δραστηριότητας ανθρώπων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα.
«Οι επιστήμονες ανακατασκεύασαν το Another Brick in The Wall, των Pink Floyd, σαρώνοντας τα εγκεφαλικά κύματα των ακροατών του τραγουδιού: αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας τίτλος αποκωδικοποιείται αναγνωρίσιμα από ηχογραφήσεις της εγκεφαλικής δραστηριότητας», αναφέρει ο The Guardian .
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 15 Αυγούστου στο Plos Biology, για την οποία οι ερευνητές μελέτησαν τα εγκεφαλικά σήματα 29 ανθρώπων που ελήφθησαν από ηλεκτρόδια που εμφυτεύτηκαν στην επιφάνεια του φλοιού τους, ως μέρος μιας θεραπείας για την επιληψία. Αυτές οι ηχογραφήσεις έγιναν ενώ το τραγούδι των Pink Floyd έπαιζε στους ασθενείς.
Η σύγκριση των σημάτων που εκπέμπουν οι εγκέφαλοι με τα ηχητικά κύματα που αντιστοιχούσαν στον αρχικό τίτλο επέτρεψε στους ερευνητές να προσδιορίσουν ποια ηλεκτρόδια συνδέονται στενά με τη μελωδία, το ύψος της, την αρμονία και το ρυθμό του τραγουδιού.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένα αναγνωρίσιμο κομμάτι αποκωδικοποιήθηκε μέσα από ηχογραφήσεις ηλεκτρικής εγκεφαλικής δραστηριότητας.
Ο στόχος των επιστημόνων και παράλληλα και η ελπίδα τους είναι να μπορέσουν με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της φυσικής ομιλίας ασθενών που έχουν δυσκολία στην επικοινωνία λόγω νευρολογικών παθήσεων.
πηγη: http://artinews.gr