Η 50χρονη Μπεατρίθ Φλαμίνι, επίλεκτη αθλήτρια της ορειβασίας βγήκε στην επιφάνεια μετά από 500 μέρες που πέρασε σε βάθος 70 μέτρων μέσα σε μία σπηλιά.

Συγκεκριμένα, η Μπεατρίθ Φλάμινί το Σάββατο της 20ης Νοεμβρίου 2021 μπήκε σε μία σπηλιά σε βάθος 70 μέτρων έξω από τη Γρανάδα, χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Συμμετέχοντας σε ένα πείραμα που παρακολούθησαν στενά επιστήμονες, επιδιώκοντας να μάθουν περισσότερα για τις ικανότητες του ανθρώπου το μυαλό και τους κιρκάδιους ρυθμούς δηλαδή οποιαδήποτε βιολογική διαδικασία που παρουσιάζει ενδογενή περιοδική μεταβολή στη διάρκεια ενός 24ώρου.

Ηταν 48 ετών όταν μπήκε στη σπηλιά, όπου γιόρτασε δύο φορές τα γενέθλιά της, ολομόναχη.

Οπως αναφέρει το Reuters, έχει «χάσει» σημαντικά γεγονότα όπως το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, την κρίση κόστους ζωής, τον τερματισμό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκου κατά του κορονοϊού στην Ισπανία.

Η επίλεκτη αθλήτρια της ορειβασίας, όπως ανέφερε η ομάδα υποστήριξής της, έχει σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο χρόνο παραμονής σε μια σπηλιά.

Η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης για την «ανάδυσή» της στο φως στη νότια Ισπανία ήταν περιορισμένη για να μην την κατακλύσει, αλλά μια εκπομπή στον εθνικό τηλεοπτικό σταθμό TVE την έδειξε να φοράει σκούρα γυαλιά και να σκαρφαλώνει προς την ομάδα υποστήριξής της χαμογελώντας. Φορώντας μάσκες την περικύκλωσαν και την αγκάλιασαν.

Μιλώντας λίγο αργότερα, χαρακτήρισε την εμπειρία της «εξαιρετική, ασυναγώνιστη». Πιεσμένη για περισσότερες λεπτομέρειες από τους δημοσιογράφους, πρόσθεσε: «Έμεινα σιωπηλή εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν μιλώ σε κανέναν παρά μόνο με τον εαυτό μου. Χάνω την ισορροπία μου, γι’ αυτό με κρατάνε. Αν μου επιτρέψεις να κάνω ένα ντους – δεν έχω αγγίξει νερό εδώ και ενάμιση χρόνο – θα σε δω σε λίγο. Είναι εντάξει με εσάς;»

Η Φλαμίνι περνούσε τον χρόνο της υπόγεια κάνοντας ασκήσεις για να τη διατηρεί σε φόρμα και απασχολημένη, ζωγραφίζοντας και έπλεκε μάλλινα καπέλα. Πήρε δύο κάμερες GoPro για να τεκμηριώσει τον χρόνο της, 60 βιβλία και 1.000 λίτρα νερό, σύμφωνα με την ομάδα υποστήριξής της.

Μιλώντας σε πλάνα που παρείχε το Timecave, όπως ονομάστηκε το εγχείρημά της, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο σπήλαιο, είπε: «Τα σπήλαια είναι αρκετά ασφαλή μέρη, αλλά πολύ εχθρικά για τον άνθρωπο και τον εγκέφαλο γιατί δεν βλέπεις το φως της ημέρας, δεν ξέρεις πώς περνάει ο καιρός, δεν έχεις νευρολογική διέγερση. Δεν είναι ότι η ώρα περνάει πιο γρήγορα ή πιο αργά, απλά ότι δεν περνάει, γιατί είναι πάντα τέσσερις το πρωί».

*Κεντρική φωτογραφία από το instagram της Μπεατρίθ Φλάμινί

πηγη: https://tvxs.gr