Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 16 Μάρ 2020
Τεχνολογικές τάσεις στην βιομηχανία του τουρισμού
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Στις μέρες μας, η αναζήτηση πληροφοριών  είναι διαθέσιμη σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ο πρώτος παράγοντας είναι η εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων, που μπορούν να εκτελέσουν όλες τις λειτουργίες που εκτελεί και ένας υπολογιστής, ενώ χωρούν στην τσέπη μας.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η εξέλιξη του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, οι μηχανές αναζήτησης έχουν γίνει τόσο "έξυπνες" που μας παρέχουν τις καλύτερες διαθέσιμες πληροφορίες με βάση τον όρο αναζήτησής μας σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Όσο για την τουριστική βιομηχανία, είναι ευκολότερο από ποτέ να κλείσουμε δωμάτιο ξενοδοχείου μέσω των εφαρμογών του κινητού τηλεφώνου μας. Σε αυτό το άρθρο θα ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες από τις τεχνολογικές τάσεις στην τουριστική βιομηχανία.

 

Τεχνολογικές τάσεις για ασφάλεια πληρωμών

 

Αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων

Η τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει ήδη εφαρμοστεί σε κινητές συσκευές για ασφάλεια. Σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες αναγνώρισης, όπως η αναγνώριση της ίριδας του ματιού ή η αναγνώρισης προσώπου, αποδεικνύεται ότι είναι η πιο ασφαλής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται επίσης για την έγκριση των αγορών που γίνονται μέσω των τηλεφώνων μας. Τα κινητά που υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανέπαφες πληρωμές, όπως ακριβώς και μια πιστωτική κάρτα. Ωστόσο, αντί να πληκτρολογούμε τον κωδικό PIN κάθε φορά, μπορούμε απλώς να χρησιμοποιήσουμε τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος για να εγκρίνουμε τη συναλλαγή ενώ η τράπεζά μας χειρίζεται τη μετατροπή νομίσματος στο παρασκήνιο. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι είναι χαρούμενοι σε λίγα δευτερόλεπτα. Γενικά, η τεχνολογία αναγνώρισης κάνει τα πράγματα εύκολα και εξοικονομεί χρόνο.

 

Πληρωμές με κρυπτονόμισμα

Όταν το Bitcoin εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αγορά, η αξία του ήταν $0,003. Μετά από μερικά χρόνια, κυριάρχησε στην αγορά και τον Δεκέμβριο του 2017 έφτασε στα $19.783. Σήμερα χρησιμοποιείται για πληρωμές σε όλες σχεδόν τις βιομηχανίες. Όσον αφορά τον τουρισμό, το Bitcoin έγινε γρήγορα τάση. Οι περισσότερες επιχειρήσεις δέχονται πληρωμές με Bitcoin, καθώς πολλοί πελάτες προτιμούν αυτή τη μέθοδο πληρωμής. Αυτό συμβαίνει επειδή οι συναλλαγές που γίνονται με Bitcoin χρησιμοποιούν ένα δημόσιο κωδικό πορτοφολιού και δεν περιλαμβάνουν καμία πληροφορία τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας, καθιστώντας έτσι εγγυημένη την ασφάλεια των δεδομένων.

 

Τεχνολογικές τάσεις για καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία

 

Internet of Things

Συχνά ακούμε ανθρώπους να λένε ότι ξέχασαν να κλείσουν το θερμοσίφωνο ή τα φώτα ή το μάτι της κουζίνας πριν φύγουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το Internet of Things βάζει τέλος σε τέτοιου είδους προβλήματα. Τι είναι αυτό λοιπόν; Πρόκειται για συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο και μπορούμε να τις διαχειριζόμαστε από μια εφαρμογή στο κινητό μας τηλέφωνο. Είναι πολύ πιθανό ότι τέτοιες συσκευές θα αντικαταστήσουν τις παλαιότερες συμβατικές συσκευές σε όλα τα διαμερίσματα των ξενοδοχείων μέσα σε λίγα χρόνια καθώς οι εταιρείες επενδύουν συνεχώς σε αυτές και ήδη υπάρχουν σε σπίτια. Φανταστείτε να χαλαρώνετε στην παραλία, χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας για να διαχειριστείτε τον κλιματισμό στο διαμέρισμα του ξενοδοχείου σας, ώστε όλα να είναι έτοιμα πριν επιστρέψετε. Τα ξενοδοχεία που θέλουν να είναι ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές τους έχουν ήδη συμπεριλάβει τέτοιες συσκευές στα δωμάτιά τους. Έτσι, αν έχετε ένα ξενοδοχείο, ίσως θέλετε να συμπεριλάβετε το Internet of Things στην επιχείρησή σας. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι αυτές οι συσκευές έχουν εγκατεστημένο λογισμικό για την απομακρυσμένη διαχείρισή τους, το οποίο σημαίνει ότι μπορούν να μολυνθούν από κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά μικρή.

 https://tools.otenet.gr/?_task=mail&_framed=1&_action=get&_mbox=INBOX&_uid=124144&_part=2&_mimewarning=1&_embed=1

 

Εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα

Ακούγοντας αυτές τις λέξεις, κάποιος σκέφτεται αμέσως κονσόλες παιχνιδιών και παιχνίδια με απίστευτα εφέ. Αντιθέτως, η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλους τομείς, όπως η χειρουργική, για την προσομοίωση περιπτώσεων του πραγματικού κόσμου. Για τον τουρισμό, η εικονική πραγματικότητα είναι πολύ ωφέλιμη. Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία, τα ξενοδοχεία δημιουργούν εικονικές περιηγήσεις έτσι ώστε όλοι να μπορούν να ρίξουν μια ματιά στα δωμάτιά τους, όπως για παράδειγμα στις μεζονέτες με θέα στη θάλασσα. Αυτή η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ταξιδιώτη να αποφασίσει εάν ένα ξενοδοχείο είναι ιδανικό για αυτόν ή αυτήν. Μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας, οι επιχειρήσεις επωφελούνται με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα, τα εστιατόρια προωθούν τα μενού τους στους ταξιδιώτες. Οι χρήστες μπορούν να δουν κάθε γεύμα στα κινητά τηλέφωνά τους σαν να ήταν στο τραπέζι και ταυτόχρονα να δουν τις κριτικές. Αν και δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένες, οι δύο αυτές τεχνολογίες χρησιμοποιούνται ήδη στον τουρισμό και είναι σίγουρα μια πολύ καλή επένδυση για το μέλλον.

 

Οι τεχνολογικές τάσεις αναδύονται συνεχώς καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ταχέως. Τα ψηφιακά προϊόντα και οι υπηρεσίες στον τουρισμό έχουν ως στόχο να κάνουν την εμπειρία του ταξιδιώτη πιο ευχάριστη. Εναπόκειται στις επιχειρήσεις είτε να κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών και να δουν τα κέρδη τους να ανεβαίνουν στα ύψη ή να παραμείνουν αδρανείς και σιγά σιγά να χαθούν.

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου