Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 23 Μάρ 2022
Ο "ελεεινός" διοικητής νοσοκομείου, με τις 600 απευθείας αναθέσεις και την Τζάγκουαρ
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 


Οποια άποψη και να έχει κανείς για τον Παύλο Πολάκη (την δικιά μας την έχουμε διατυπώσει εδώ), δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι έχει γίνει ο εφιάλτης, πολλών "αρίστων" νεοδημοκρατών. (εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατόχων "αδιευκρίνιστων ποσών", υπευθύνων απευθείας αναθέσεων ...). 

 

Ο μη συνηθισμένος τρόπος που κάνει αντιπολίτευση ο πρώην αν. υπουργός Υγείας, η έλλειψη του πολιτικής κορεκτίλας -ένας "καθώς πρέπει" αστός πολιτικός δεν μπορεί να μιλάει για ελεεινούς, λαμόγια, βοθροκάναλα, απατεώνες, λωποδύτες, τρωκτικά. και δεν συμμαζεύεται- έχει φέρει απέναντί του, όχι μόνο πολιτικούς του αντιπάλους, και κυβερνητικά δημοσιοκαφρικά φερέφωνα -Καμπουράκη, Χατζηνικολάου, Κουρτάκη-  αλλά και φερόμενους συντρόφους του. 

Ορισμένοι μάλιστα απ' αυτούς, (Στέλιος Κούλογλου, Νίκος Μουζέλης, Νίκος Μπίστης κ.α) ζήτησαν δημοσίως από τον Τσίπρα να τον διαγράψει για να "απαλλαγεί το κόμμα από τον πολακισμό"

Κι αυτό γιατί όντως υπάρχει μια μεγάλη μερίδα στελεχών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τους ενοχλεί σφόδρα η απήχηση που έχει στην εκλογική βάση του κόμματος η δυναμική αντιπολίτευση. Aυτό φάνηκε και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές όπου στην ιδιαίτερη περιφέρεια του Π. Πολάκη στα Χανιά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έπαθε συντριβή, αυτός όχι μόνο εκλέχτηκε βουλευτής αλλά αυτός πήρε παραπάνω από 4.000 ψήφους από τον προβεβλημένο και "σοβαρό" Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος είχε θητεύσει σε μια σειρά υπουργικές θέσεις. Από την άλλη πάλι, στο πλευρό του Πολάκη βρίσκονται μια σειρά στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς και ο Θανάσης Καρτερός και φυσικά η εφημερίδα Documento.

Κάναμε την παραπάνω, μεγάλο ομολογουμένως εισαγωγή, γιατί η παρέμβαση που έκανε μέσα από τον λογαριασμό του στο f/b σήμερα ο Π. Πολάκης είναι εντυπωσιακή, βάζοντας στο στόχαστρο του τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελίδη.

Εδώ να θυμίσουμε ότι σε περασμένη ανάρτησή μας γράφαμε με ποια κριτήρια η κυβέρνηση της Ν.Δ., διόρισε τους διοικητές των νοσοκομείων. Η κομματική προσήλωση ήταν το βασικό και μοναδικό προσόν γι' αυτό βλέπουμε διοικητές/ιες νοσοκομείων από νηπιαγωγούς μέχρι απόστρατους καραβανάδες. 

Το γεγονός του ότι κάτι τέτοιοι άσχετοι εγκάθετοι τύποι, θα πρέπει να εγκρίνουν, -με ποια προσόντα άραγε;-την εισαγωγή ασθενών στα Δημόσια Νοσοκομεία, πιθανόν εκθέτοντας τους σε κίνδυνο, θα αναμένουμε τα ταξικά συνδικαλιστικά σωματεία των γιατρών να το σχολιάσουν.

Εμείς μένουμε μόνο στα όσα αναφέρει ο Π. Πολάκης για τον "ελεεινό" διοικητή του ΑΧΕΠΑ. Π. Παντελίδη, που κατά την θητεία του στα δυο χρόνια έκανε 600 απευθείας αναθέσεις που πιθανόν του απέφεραν το χρηματικό ποσό για να αγοράσει Τζάγκουαρ. 

Δεν λέμε εμείς ότι ο διοικητής του νοσοκομείου παίρνει μίζες για τα υλικά που προμηθεύεται η μονάδα του με τις απευθείας αναθέσεις. Ο κ. Πολάκης αφήνει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 | 7:15 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου