Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 06 Ιαν 2017
Το φυσικό ρόφημα για να απαλλαγείτε άμεσα από την καούρα
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αφήνουν συχνά πίσω τους και το αίσθημα της καούρας μετά την κατανάλωση των διαφόρων εδεσμάτων.

 

Η αίσθηση της καούρας, όταν νιώθετε δηλαδή ότι το στομάχι σας «παίρνει φωτιά» είναι αρκετά δυσάρεστη και μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση.

 

Μέχρι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, και για να ανακουφιστείτε, μπορείτε να φτιάξετε ένα φυσικό ρόφημα και να το πιείτε για να χαλαρώσετε. Δείτε τη συνταγή…

 

Φτιάξτε ένα αφέψημα δυόσμου που δρα χαλαρωτικά και απομακρύνει το αίσθημα καύσου. Bράστε 2-4 κουταλάκια σε 1 λίτρο νερό και πίνετε 2 ποτήρια πριν από το φαγητό. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα και θα περιορίσετε άμεσα την καούρα.

 πηγη:medicalnews.gr

"Ο δυόσμος είναι ένα φυτό τόσο εύκολο στην αναπαραγωγή που μπορεί κάποιος να συναντήσει πολλά είδη. Χρησιμοποιείται στην κουζίνα αλλά και ως αφέψημα. Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται σε σάλτσες, πίτες και κεφτέδες. Χαρακτηριστικό του είναι η πολύ έντονη δροσερή μυρωδιά του."

Φτιάχνουμε τσάι δυόσμου και μιλάμε για το αγαπημένο μας μυρωδικό.

Συνταγή από τον  Παναγιώτη

Τσάι δυόσμου

Ο δυόσμος ή Mentha spicata στην επιστημονική του ονομασία στην Ελλάδα χρησιμοποιείται κυρίως στο φαγητό αλλά τον συναντάμε να  χρησιμοποιείται σαν Αφέψημα ή σαν Έγχυμα (τσάι). Το αφέψημα αυτό είναι ιδανικό γιατρικό για τους πόνους του στομαχιού μιας και μειώνει την έκκριση γαστρικών υγρών και για τα αέρια για των ίδιο ακριβώς λόγο, αυτοί που πάσχουν από  γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση θα βρουν λοιπόν ένα μεγάλο σύμμαχο στην καταπολέμηση του προβλήματος. Οι ιδιότητες του όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς θα μας βοηθήσει σε ημικρανίες, πονόδοντο, κρυολογήματα, στην ουλίτιδα και φλεγμονές του φάρυγγα, αμυγδαλίτιδα σε θεραπεία με γαργάρες. Έχει χαλαρωτικές για τον οργανισμό δράσεις και καταπολεμά το άγχος και την καθημερινή ένταση, έρευνες επίσης έχουν δείξει ότι καταπολεμά την υπερτρίχωση και τον δασυτριχισμό. Τέλος σταματά τον πολύ ενοχλητικό λόξυγγα.

Χρησιμοποιείται βέβαια και στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα σε κάθε είδους κεφτέ, σε σαλάτες, σε σούπες & σε άλλα πολλά, χρησιμοποιείται επίσης και σε συνταγές ζαχαροπλαστικής.

Πως θα κάνουμε τσάι με φρέσκο δυόσμο (ανά μία κούπα)

  • 2 κλωνάρια φρέσκου δυόσμου
  • 1 κούπα νερό

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τον δυόσμο και καθαρίζουμε τυχόν μαυρισμένα φύλλα, τοποθετούμε τα κλωνάρια δυόσμου ολόκληρα στην κούπας και τα γυρίζουμε για να κάτσουν στον πάτο.
  2. Βράζουμε το νερό μας το κατεβάζουμε από την φωτιά περιμένουμε 2 λεπτά για πέσει λίγο η θερμοκρασία και το ρίχνουμε στην κούπας. Το αφήνουμε να δράσει για 8 λεπτά και το απολαμβάνουμε.
  3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσαγιέρα αν θέλετε να κάνετε περισσότερο τσάι ή μία καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μία καφετιέρα γαλλικού καφέ με έμβολο.

 πηγη:lovefood.gr

 
© Copyright 2011 - 2018 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου