Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 04 Νοέ 2016
Αχαΐα: Άνοιξε δημόσια ο διάλογος πάνω στην πρόταση για συνένωση ΠΓΝΠ-Νοσοκομείου Αιγίου
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Δημόσια συζήτηση προκάλεσε η πρόταση που κατέθεσε και από το «Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Θόδωρος Πισιμίσης για την συνένωσή του με το Νοσοκομείο του Αιγίου.

Σε συνέχεια του θέματος το πρωί της Πέμπτης μίλησε στον σταθμό μας ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Κώστας Μάρκου και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος. Από την πλευρά του ο κ. Μάρκου υποδέχθηκε κατ’ αρχήν θετικά την πρόταση για συνένωση των δύο νοσοκομείων επισημαίνοντας ότι μια  τέτοια αντίληψη δεν είναι κάτι που πέφτει εν αιθρία, αλλά αντιθέτως είναι κάτι που λειτουργεί και υπάρχει στο σκεπτικό φορέων Υγείας πανελλαδικά. Ως εκ τούτου σημείωσε ότι ξεκινάει με μια θετική αντιμετώπιση, ενώ μπαίνοντας στην ουσία της πρότασης και μιλώντας περισσότερο με την ιδιότητα του γιατρού που δουλεύει 25 χρόνια στο Νοσοκομείο του Ρίου, στάθηκε ιδιαίτερα στα ακόλουθα σημεία:

 -Το Νοσοκομείο του Ρίου, αυτή την στιγμή, από πλευράς παροχής υπηρεσιών, είναι περίπου όπως το έχει πει ο Διοικητής του, δηλαδή περίπου στο 120% των δυνατοτήτων του. Αυτό γίνεται και χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού γιατί είναι γνωστές οι ελλείψεις που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια. Άρα έχει να προσφέρει ανθρώπινο δυναμικό. Το Νοσοκομείο του Αιγίου μπορεί να προσφέρει χώρους και δυνατότητες δραστηριοτήτων. Ο ένας δηλαδή έχει στελέχη και ο άλλος έχει χώρους υποδοχής για δραστηριότητα στελεχών.  

– Όντως είναι σημαντικό το γεγονός ότι με την ολοκλήρωση του δρόμου (Ολυμπία Οδός) από το κέντρο της Πάτρας μέχρι το Ρίο θα είναι όσο από το Ρίο μέχρι το νοσοκομείο του Αιγίου. Αυτό δημιουργεί μια άλλη ατμόσφαιρα. 

– Από την πλευρά των ασθενών. Οι ασθενείς της Αιγιάλειας είναι βέβαιο ότι θα επωφεληθούν γιατί για δραστηριότητες που προστρέχουν στο Νοσοκομείο του Ρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να τις έχουν στο Αίγιο. Μιλάμε ακόμα και για δραστηριότητες τριτοβάθμιας παροχής υγείας.  –Από πλευράς γιατρών, η ασφυκτική πληρότητα του Ρίου τους περιορίζει να αναπτύξουν, σε πάρα πολλές ειδικότητες, κυρίως χειρουργικές κ.α., το δυναμικό που έχουν για να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες. Άρα θα βρουν αυτοί οι γιατροί μια ευκαιρία να αναπτύξουν  τις δυνατότητές τους, τις φιλοδοξίες τους και τις τεχνικές τους. 
Με αυτή την έννοια βλέπω, από 4-5 οπτικές, θετικά, προφανώς θα έχει και κάποιες λεπτομέρειες, θα δημιουργηθούν και κάποιες εκκρεμότητες, αυτά η ζωή θα τα δείξει», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μάρκου.   
 
«Οι προτάσεις όταν κατατίθενται πάντα ακούγονται και είναι δεκτές», τόνισε για το ίδιο θέμα μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Δήμαρχος Αιγίου Θανάσης Παναγόπουλος , υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι, από εκεί και πέρα είναι θέμα διερεύνησης  και κατά πόσο είναι δυνατόν να υλοποιηθεί στην πράξη αυτή η πρόταση του διοικητή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου:
 
«Την αναβάθμισή του Νοσοκομείου Αιγίου θεωρώ όλοι την επιθυμούμε. Τώρα , εάν θα γίνει μέσα από μια προσωπική πρόταση ή εάν θα γίνει μέσα από μια θεσμική πρόταση , αυτό να καθίσουμε να το δούμε. Επειδή είμαστε μια δομημένη πολιτεία , συντεταγμένη, όλα ακολουθούν μια ιεράρχηση και μια άλφα πολιτική, που εκφράζεται μέσα από κάποιους θεσμούς . Εάν αποτελεί η πρόταση αυτή και πρόταση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας φαντάζομαι θα μας καλέσουν κάποια στιγμή να μιλήσουμε επί της προτάσεως αυτής. Αν δεν αποτελεί θεωρώ ότι είναι ανούσια να γίνεται κουβέντα. Δηλαδή το να λέμε κάποιες προτάσεις, οι οποίες εκφράζουν μεμονωμένα πρόσωπα και όχι θεσμούς , δεν λέει τίποτε, κατ’ εμε.»


Παράλληλα αυτό, που τονίστηκε από τον κ. Παναγόπουλο, είναι ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα της Αιγιάλειας  χρειάζεται αναβάθμιση και στελέχωση, καθώς , όπως ο ίδιος ανέφερε αυτή την στιγμή υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται:

«Εδώ υπάρχουν υποστελεχωμένες κλινικές στο νοσοκομείο Αιγίου. Κάνουμε έναν αγώνα. Μας έχουν υποσχεθεί πολλές φορές ότι θα έρθει προσωπικό, αλλά δεν έχουμε δει τίποτε. Έχουν γίνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις σε μικρό βαθμό, όχι σε μεγάλο, όσο θα θέλαμε, αλλά τώρα τελευταία έχουν ανακοινώσει κάποιες προσλήψεις . Ελπίζω να γίνουν και να μπούμε σε μια καλύτερη λειτουργία.»


Ακολουθούν ολόκληρες οι συνεντεύξεις με πρώτο τον κ. Θανάση Παναγόπουλο 

Ακούστε:

http://www.stokokkino.gr/podcast/Panagopoulos%20Markou%2003-11-2016.mp3

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου