Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 02 Οκτ 2011

 

 

ΈΔΡΑ: Εργατικές Κατοικίες Νέου Δρόμου 7 Πάτρα

Τηλ. – Faχ: 2610422655 e-mail: [email protected]

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

 

Το Σωματείο με επωνυμία « Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας » (ΕΕΑΣΚΠ), ιδρύθηκε το 1992 , έχει έδρα την Πάτρα και καλύπτει γεωγραφικά την περιφέρεια Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Η ΕΕΑΣΚΠ βραβεύτηκε το 2003 από το Υπουργείο Υγείας, ως ο πιο δραστήριος εθελοντικός σύλλογος στον Ν. Αχαΐας και ήταν μια ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση για εμάς καθώς και ώθηση να συνεχίσουμε το εθελοντικό μας έργο.

Σκοποί της, είναι η ενημέρωση για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης, η συμπαράσταση με την παροχή ηθικής και υλικής υποστήριξης και η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Διοργανώνει συνεχώς ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για ανταλλαγή απόψεων, μεθόδων και επιστημονικών μελετών.

Η ΕΕΑΣΚΠ είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) και προσπαθεί από κοινού με άλλους όμορους Συλλόγους για τη στήριξη των ασθενών.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την ενημέρωση τόσο των ασθενών και του περιβάλλοντός τους, όσο και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της ΣΚΠ, με έδρα την Πάτρα, και τους αντίστοιχους Συλλόγους των Ιωαννίνων, της Λάρισας και της Αθήνας, έχει αναλάβει την υλοποίηση πανελλαδικής ενημερωτικής εκστρατείας γύρω από τη νόσο.

Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των Ελλήνων πολιτών, με κεντρικό μήνυμα «Ζούμε την ελπίδα. Μια νέα εποχή ξεκινά. Μαζί πιο δυνατοί», η οποία θα ξεκινήσει στην Πάτρα στις 11-16 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει στη Λάρισα, μετά στην Αθήνα ενώ θα ολοκληρωθεί στα Ιωάννινα στα τέλη Νοεμβρίου 2011.

 

Κατά τη διάρκειά της θα μεταδίδεται ηχητικό και τηλεοπτικό Κοινωνικό Μήνυμα (spot) για την ΠΟΑμΣΚΠ, σε πανελλαδική αλλά και τοπική εμβέλεια, θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις τύπου για τα τοπικά ΜΜΕ, ακολουθούμενες από ενημερωτικές ημερίδες για το κοινό, ενώ σε κεντρικά σημεία όλων των πόλεων θα εγκατασταθούν ειδικά ενημερωτικά περίπτερα, από τα οποία θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό.

 

Για την Πάτρα, η Συνέντευξη Τύπου, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» την Τρίτη 11 -10-2011 και ώρα : 12 μμ.

 

Το ενημερωτικό περίπτερο θα λειτουργεί στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, κατά το πενθήμερο 11 - 15 Οκτωβρίου 2011, και ώρες 11:00 – 17:00. όπου θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό για τη ΣΚΠ, ΕΕΑΣΚΠ, ΠΟΑμΣΚΠ,

καθώς και το πρόγραμμα της ενημερωτικής Ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011, στις 11.00 π. μ. , σε αίθουσα του ξενοδοχείου ¨ΑΣΤΗΡ¨ στην Πάτρα.

 

Το ενημερωτικό Περίπτερο, θα πλαισιώνεται από μέλη και φίλους του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ και για κάποιες ώρες, από ειδικούς Ιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς .

Στην ενημερωτική Ημερίδα , θα μιλήσει Ιατρός Νευρολόγος με θέμα : « Μια νέα εποχή για τους ασθενείς», Δύο μέλη του Σωματείου ΕΕΑΣΚΠ με θέμα: «Ζούμε την ελπίδα» και εκπρόσωπος της ΕΕΑΣΚΠ-ΠΟΑΜΣΚΠ με θέμα: «Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί».

Στον χώρο κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής Ημερίδας, θα υπάρχει ένας μεγάλος καμβάς για έκφραση των συμμετεχόντων, για όσους θελήσουν να απαντήσουν με ένα σκίτσο ή με λίγες λέξεις στην ερώτηση : « Τι σημαίνει ΣΚΠ για σένα ;»

 

Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της ΣΚΠ και δημιουργία αισιοδοξίας και προοπτικής στα άτομα με ΣΚΠ, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.

Ακόμη θα γίνει γνωστοποίηση της ΠΟΑμΣΚΠ, καθώς και ενίσχυση του ρόλου των τοπικών συλλόγων και πρόσκληση νέων μελών ασθενών και φίλων εθελοντών.

 

Η εκστρατεία ενημέρωσης, τελείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και επιπλέον η ΕΕΑΣΚΠ έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρών.

 

Οι εκδηλώσεις μας είναι ανοιχτές προς όλο το κοινό και περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας , στηρίζοντας το εθελοντικό έργο της ΕΕΑΣΚΠ.

 

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ

Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ

Καραγιώργου Μαργαρίτα

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου