Λίστα αντικειμένων
Σε αδιέξοδο οδηγείται ο Ιατρικός κόσμος της Πάτρας, ενώ όπως χαρακτηριστικά διαμηνύουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, «αρνούνται να γίνουν υπάλληλοι των 900 ευρώ μεικτά.» Μάλιστα, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, εξετάζει ήδη τη δημιουργία ταμείου αλληλοβοήθειας, επειδή η κατάσταση των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών είναι δραματική, με την επόμενη μέρα να είναι ισοπεδωτική για όλους, από την στιγμή που κανείς δεν θα μπορεί να επιβιώσει μόνος του.
Όλα τα παραπάνω, μεταξύ πολλών άλλων, επεσήμανε σε ερώτηση του προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ, Νίκος Νικολόπουλος.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, σημείωσε τα εξής: “Ο ασθενής ανησυχεί γιατί το νέο σύστημα τον κάνει χρηματοδότη του. Αν όλοι συνεχίσουν να πιστεύουν ότι μπαίνοντας στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) θα συνεχίσουν να ελπίζουν στη συναλλαγή κάτω από το τραπέζι, τότε είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν όλοι εκτεθειμένοι και δυστυχώς κοντά σε αυτούς θα βρεθούν στο περιθώριο όλοι. Πρέπει η Κυβέρνηση να κάνει ένα αξιοπρεπές σύστημα για όλους. Δυστυχώς όμως, στόχος μη ομολογούμενος της Κυβέρνησης, είναι ένα τεράστιο κομμάτι των δαπανών για την υγεία να περάσει στις τσέπες του χρήστη υγείας, δηλαδή του πολίτη.
Το ζητούμενο είναι να αποτελέσει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το όχημα μιας πραγματικά εθνικής πολιτικής υγείας. Μιας πολιτικής που θα εστιάζει περισσότερο στην πρόληψη παρά στη νοσηλεία, δίνοντας ουσιαστική ελπίδα σε κάθε Έλληνα για μια καλύτερη δημόσια υγεία. H Κυβέρνηση υποβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας τόσο δραματικά, που οδηγεί τον πληθυσμό όχι μόνο σε οικονομική αλλά και φυσική εξόντωση. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει παραπέρα. Όσο περνάει ο καιρός και όσο αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο τόσο θα είναι δύσκολο η κοινωνία να αναταχθεί”.
Με αφορμή βέβαια τα όσα γνωστοποίησε, μέσω της ερώτησης του, ο κ. Νικολόπουλος στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έθεσε παράλληλα στην συνέχεια και τα εξής 5 καίρια ερωτήματα στον κ. Λοβέρδο, αναζητώντας φυσικά ουσιαστικές και κυρίως αληθινές απαντήσεις:
1.Γνωρίζετε ότι είναι προβληματική η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης;
2.Γνωρίζετε την αδυναμία έγκαιρης πρόσβασης με αποτέλεσμα ο ασθενής να περιμένει με τις ώρες για να πάρει τη συνταγή του;
3.Γνωρίζετε την έλλειψη ασφάλειας στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης;
4.Γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα έλλειμμα ασφαλείας στην ιστοσελίδα του e-diagnosis, όπου μπορεί να παρέμβει ο οποιοσδήποτε, ακόμα κι ένας έφηβος και αφ’ ενός να αλλοιώσει τα δεδομένα, αφ’ ετέρου να κλέψει τα προσωπικά στοιχεία των ασθενών;
5.Γνωρίζετε ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη; Μεταξύ αυτών και ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας, που καταθέτει μηνυτήρια αναφορά και ασφαλιστικά μέτρα με αίτημα είτε την απόσυρση του συστήματος είτε την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του;