Όπως επισημαίνει, δεν πρόκειται για ακριβό φάρμακο καθώς η τιμή του δεν ξεπερνά τα 10 €, όμως διευκρινίζει ότι «ακούγεται πως η έλλειψη, συνδέεται με την αντικατάσταση του φθηνού URSOFALK με άλλο φάρμακο, το οποίο έχει εγκριθεί από το 2023 για όσους ασθενείς δεν ανταποκρίνονται στο URSOFALK».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει πως «το συγκεκριμένο φάρμακο, είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς αποτελεί θεραπεία πρώτης γραμμής για όλους τους ασθενείς που παρουσιάζουν κάποιο αυτοάνοσο, χολοστατικό νόσημα, στο ήπαρ. Κάθε ασθενής, χρειάζεται περίπου 3 με 4 κουτιά το μήνα. Η εταιρεία που το παράγει ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα βρίσκεται στη δυσκολία προμήθειας της απαιτούμενης δραστικής ουσίας. Θα πρέπει, έστω και αργά, το υπουργείο Υγείας να ασχοληθεί με το ζήτημα, προχωρώντας στην άμεση εισαγωγή του φαρμάκου μέσω του ΙΦΕΤ. Εκτός και αν ο ΙΦΕΤ, προορίζεται μόνο για να κάνει άλλες δουλειές».

Και συνεχίζει: «Aκούγεται πως η έλλειψη, συνδέεται με την αντικατάσταση του φθηνού URSOFALK με άλλο φάρμακο, το οποίο έχει εγκριθεί από το 2023 για όσους ασθενείς δεν ανταποκρίνονται στο URSOFALK. Για να πραγματοποιηθεί η εισαγωγή του μάλιστα, απαιτείται ειδική συνταγογράφηση και ειδική έγκριση, ενώ κοστίζει περίπου 2.000 δολάρια… Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η έλλειψη του URSOFALK δεν σχετίζεται με το νέο φάρμακο, αλλά οφείλεται στις λανθασμένες προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας. Ας ελπίσουμε ότι, ο κ. Γεωργιάδης απλά δεν έχει προλάβει να ασχοληθεί με το ζήτημα γιατί, έχει ως άμεση προτεραιότητα να μοιράσει δίκαια τα 250 εκ. ευρώ που θα χαρίσει στις φαρμακευτικές εταιρείες, πληρώνοντας τους το clawback με τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ ταυτόχρονα ψάχνει εναγωνίως για  τα δήθεν εξασφαλισμένα 60 εκ. ευρώ που απαιτούνται, προκειμένου να πραγματοποιηθούν 60.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία».