Η αναζήτηση για τους αγνοούμενους συνεχίζεται στην πόλη Ντέρνα της Λιβύης, όπου πτώματα εξακολουθούν να ξεβράζονται στις ακτές της ή να αποσυντίθενται κάτω από τα ερείπια, μια εβδομάδα αφότου η καταιγίδα Ντάνιελ προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες στα ανατολικά της χώρας.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν σε έκθεσή τους την Κυριακή ότι ο αριθμός των νεκρών μόνο στη Ντέρνα έχει αυξηθεί στους 11.300.

Επικαλούμενο τη Λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο, το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) πρόσθεσε ότι άλλοι 10.100 αγνοούνται στην κατεστραμμένη πόλη.

«Αυτά τα στοιχεία αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες καθώς τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης εργάζονται ακούραστα για να βρουν επιζώντες», ανέφερε η έκθεση του OCHA.

Ο αναθεωρημένος αριθμός των νεκρών ήρθε καθώς η διεθνής βοήθεια άρχισε να ρέει, με τον ΟΗΕ και χώρες στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή να προσφέρουν ανακούφιση στους επιζώντες, συμπεριλαμβανομένων 40.000 ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί μετά την καταστροφή.

Η βοήθεια περιλαμβάνει βασικά φάρμακα, τρόφιμα, σκηνές, κουβέρτες και κιτ υγιεινής, καθώς και βαριά μηχανήματα που βοηθούν στην απομάκρυνση των συντριμμιών και σακούλες για να επιτραπεί η μετακίνηση των πτωμάτων.

Με πληροφορίες από  thepressproject.gr