Η ΕΡΤ αναφέρει, επικαλούμενη πληροφορίες που έρχονται από την ουκρανική πλευρά, το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά το οποίο κατευθυνόταν στο λιμάνι της πόλης Ισμαήλ, στο Δούναβη, για να φορτώσει σιτηρά κινδύνευσε να βυθιστεί όταν χτυπήθηκε το πρωί της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου από ρωσική νάρκη κοντά στην πρύμνη του η οποία ανασηκώθηκε από τη σφοδρότητα της έκρηξης, με την άμεση επέμβαση του καπετάνιου να αποτέπει τη βύθιση του.

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρουν στην ΕΡΤ ότι από τα 18 μέλη του πληρώματος ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες τραυματίστηκαν ελαφρά, καθώς ζαλίστηκαν από την έκρηξη και έπεσαν μέσα στο πλοίο. Οι δύο ναυτικοί συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους, ενώ τραυματίστηκε ελαφριά και ένας Αιγύπτιος μάγειρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πλοίο δεν ζητάει συνδρομή ενώ αναμένεται ρυμουλκό να τους μεταφέρει στο λιμάνι Ισμαήλ, είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ρουμανίας και πήγαινε στην Ουκρανία.

Η Corriere della Sera κάνει λόγο για «πολιτικό σκάφος υπό σημαία Παναμά που κατευθυνόταν σε λιμάνι του Δούναβη για να φορτώσει σιτηρά χτυπήθηκε από νάρκη του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν οι ουκρανικές νότιες δυνάμεις άμυνας, προσθέτοντας ότι ξέσπασε φωτιά στο σκάφος και το σκάφος έχασε τον έλεγχο. Από την έκρηξη της νάρκης τραυματίστηκαν δύο ναύτες. Οι ναυτικές αρχές της Ουκρανίας έστειλαν ρυμουλκά για να απομακρύνουν το σκάφος και να το φέρουν στο λιμάνι».

από:https://thepressproject.gr