Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 02 Ιούν 2020
Παράνομο το σεξ με άτομο από άλλο σπίτι από σήμερα στην Μεγ. Βρετανία!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Σύμφωνα με την τροποποίηση του νομοσχεδίου για την "Προστασία της Δημόσιας Υγείας" στα άρθρα για τα μέτρα περιορισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού υπάρχει διάταξη που απαγορεύει τη συγκέντρωση δύο ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά στην Αγγλία σε ένα ιδιωτικό μέρος κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Σύμφωνα με νέα νομοθεσία που τέθηκε σήμερα σε ισχύ στην Μεγ. Βρετανία απαγορεύεται ρητά η συγκέντρωση δύο ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά σε ένα ιδιωτικό μέρος κατά την (υπόλοιπη) διάρκεια της καραντίνας για την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Πρόκειται για τροποποίηση του νομοσχεδίου για την “Προστασία της Δημόσιας Υγείας”, η οποία στην εξειδίκευση των μέτρων περιορισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού περιλαμβάνει (στην παράγραφο 4) σχετική διάταξη που αναφέρει : “Κανένα άτομο δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια συγκέντρωση που πραγματοποιείται σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο σε εσωτερικούς χώρους και αποτελείται από δύο ή περισσότερα άτομα.”

 

Η αμφιλεγόμενη διάταξη τονίζει μάλιστα τις προϋποθέσεις: «Κανένα άτομο δεν μπορεί, χωρίς εύλογη δικαιολογία, να διανυκτερεύσει σε οποιοδήποτε άλλο μέρος εκτός από τον τόπο όπου ζει». Αυτή η διατύπωση διαφέρει από την προηγούμενη τροποποίηση του σχετικού νόμου που απαγόρευε στους πολίτες “να εγκαταλείψουν το σπίτι τους χωρίς λογική δικαιολογία”.

Όπως αναφέρουν τα Βρετανικά ΜΜΕ η μετακίνηση στο σπίτι ενός άλλου ατόμου (για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ) ήταν παράβαση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού του ενός εκ των δυο (επισκέπτη), αλλά από σήμερα και τα δύο μέρη μπορούσαν να διωχθούν ποινικά βάσει του νέου νόμου. Ας σημειωθεί πως το σεξ σε δημόσιους χώρους είναι ήδη παράνομο και διώκεται ποινικά, επισημαίνουν ορισμένες αγγλικές εφημερίδες.

Με την δεύτερη διάταξη μόνοι όσοι πολίτες έχουν μια «λογική δικαιολογία» επιτρέπεται να συναντηθούν σε ένα ιδιωτικό μέρος, όπως η οικία ενός ατόμου. Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία όποιος παραβιάζει το νόμο τιμωρείται αρχικά με πρόστιμο 100 στερλινών, το οποίο εκπίπτει στο μισό (50 στερλίνες) εάν πληρωθεί εντός 14 ημερών.

Ο διακεκριμένος Βρετανός δικηγόρος σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άνταμ Βάγκνερ δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα την ερμηνεία της νέας τροπολογίας, σχολιάζοντας ότι είναι απαράδεκτο να δημοσιεύεται νέα νομοθεσία σε προειδοποίηση μόλις 14 ωρών και δείχνει προχειρότητα από την πλευρά της κυβέρνησης.

“Δεν μπορώ να πιστέψω… το σεξ μεταξύ δύο (ή περισσότερων) ατόμων σε ένα ιδιωτικό μέρος που δεν ζουν στο ίδιο νοικοκυριό θεωρείται συγκέντρωση μεταξύ 2 ή περισσότερων ατόμων και επομένως είναι παράνομο.”

Ωστόσο, πριν από λίγες ώρες ένας δικηγόρος (Τζόρτζ Πέρτεζ) που εργάζεται σε νομική εταιρεία του Λονδίνου επεσήμανε ένα πιθανό κενό στη νέα νομοθεσία και έγραψε στο Twitter ότι η ανάγνωση του νόμου έδειξε πως ένας πολίτης θα μπορούσε να κάνει σεξ με έναν συνοδό πολυτελείας στο σπίτι του, καθώς μπορεί να θεωρηθεί νόμιμο για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως περιγράφεται στο άρθρο 7 της τροπολογίας!

Πάντως, πολλοί νομικοί κατηγόρησαν την κυβέρνηση Τζόνσον για την επιλογή της να προωθήσει την τροπολογία του νομοσχεδίου για την “Προστασία της Δημόσιας Υγείας” που αλλάζει τους κανόνες της καραντίνας χωρίς διαβούλευση και χωρίς να περάσει από την διαδικασία της ψήφισής της από το Κοινοβούλιο. Μια επιλογή που χαρακτηρίστηκε ως “πιθανώς παράνομη”.

Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020
πηγη:https://emea.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου