Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 01 Αύγ 2020
«Χάνοντας τη μάχη»: Οι γιατροί και οι νοσοκόμες των Φιλιππίνων προτρέπουν νέα lockdowns  COVID-19 καθώς αυξάνονται οι λοιμώξεις
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Neil Jerome Morales

 

ΜΑΝΙΛΑ (Reuters) - Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε διέταξε το Σάββατο την ειδική ομάδα του κοροναϊού να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες περισσότερων από ένα εκατομμυρίου γιατρών και νοσοκόμων που ζήτησαν να αναβιώσουν αυστηρά lockdowns μετά από μια τρίτη ημέρα από μολύνσεις ρεκόρ.

 

Image

Φωτο: Οι προμηθευτές και οι πελάτες φορούν μάσκες για προστασία έναντι της νόσου του κοροναϊού (COVID-19), ενώ πραγματοποιούν συναλλαγές σε μια αγορά στο Quezon City, Metro Manila, Φιλιππίνες, 21 Ιουλίου 2020. REUTERS / Eloisa Lopez

 

 

Ωστόσο, η κυβέρνηση αμφισβητεί το αίτημα των πρώτων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να αναβιώσουν αυστηρά lockdowns της πυκνοκατοικημένης περιοχής εντός και γύρω από την πρωτεύουσα Μανίλα.

Στη μεγαλύτερη έκκληση που έχουν ακόμη δοθεί από ιατρικούς εμπειρογνώμονες για τον περιορισμό του ιού, 80 ομάδες που εκπροσωπούν 80.000 γιατρούς και ένα εκατομμύριο νοσοκόμες, δήλωσαν ότι οι Φιλιππίνες έχασαν τον αγώνα ενάντια στο COVID-19 και προειδοποίησαν για την κατάρρευση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης από την αύξηση των λοιμώξεων χωρίς αυστηρότερους ελέγχους.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Οι Φιλιππίνες επιβεβαιώνουν σχεδόν 5.000 νέες περιπτώσεις κοροναϊού, τη μεγαλύτερη αύξηση μιας ημέρας

 

«Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας μας επλήγησαν με φαινομενικά ατελείωτο αριθμό ασθενών που στρατεύονται στα νοσοκομεία μας για επείγουσα περίθαλψη και εισαγωγή», δήλωσε η ομάδα, με επικεφαλής το Φιλιππινέζικο Κολλέγιο Ιατρών, σε επιστολή προς τον πρόεδρο, καθώς το έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας κατέγραψε 4.963 λοιμώξεις του κοροναϊού.

«Πραγματοποιούμε μια χαμένη μάχη εναντίον του COVID-19», είπε.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων μικροβιολόγων, μολυσματικών ασθενειών και ειδικών στη δημόσια υγεία, παιδίατροι και νοσοκόμες, ζήτησαν lockdowns δύο εβδομάδων στη Μανίλα και επαρχίες νότια της μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Ο Ντουτέρ διέταξε μια διυπηρεσιακή ομάδα «να ενεργήσει άμεσα σε αυτές τις ανησυχίες», δήλωσε το προεδρικό παλάτι. «Οι φωνές σου έχουν ακουστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Duterte, Harry Roque, σε δήλωση.

Ωστόσο, ο υπουργός Εμπορίου Ραμόν Λόπεζ είπε ότι η πρωτεύουσα και οι γειτονικές επαρχίες δεν μπορούν να επιστρέψουν στο lockdown, ότι οι άνθρωποι «πρέπει να διαχειριστούν και να ζήσουν με τον ιό, ο οποίος είναι εδώ για να μείνουν» και ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποφευχθεί η εξάπλωσή του.

Ο Ροκ είπε ότι η κυβέρνηση διεξήγαγε μια «ευαίσθητη πράξη εξισορρόπησης μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομικής υγείας του έθνους».

Στα μέσα Μαρτίου, ο Duterte επέβαλε έναν από τους μεγαλύτερους και αυστηρότερους αποκλεισμούς στον κόσμο για την καταπολέμηση του ιού.

Σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης της οικονομίας, οι περιορισμοί μειώθηκαν τον Ιούνιο, επιτρέποντας την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων και το άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων. Ωστόσο, οι λοιμώξεις από τότε αυξήθηκαν πέντε φορές στα 98.232, με τους θανάτους να υπερδιπλασιάζονται σε 2.039.

Η Μανίλα και οι γειτονικές επαρχίες αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα της οικονομίας των Φιλιππίνων, μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων στην Ασία πριν από την πανδημία.

 

Αναφορά από τον Neil Jerome Morales; Επιμέλεια από τον William Mallard

πηγη:https://twitter.com/Reuters

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου