Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 07 Ιούν 2022
Email αποκαλύπτει απόπειρες «μαγειρέματος» των εκλογών του 2020 από τον Τραμπ
Κλίκ για μεγέθυνσηAP Photo / Alex Brandon07.06.2022, 16:21
 

Νέα στοιχεία για τις μυστικές και παράνομες προσπάθειες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα σε πολλές αμφίρροπες πολιτείες, στη μονομαχία του με τον Τζο Μπάιντεν, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ένα μέηλ που έλαβαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, η εκστρατεία του Τραμπ έδωσε οδηγίες σε μια ομάδα Ρεπουμπλικανών της πολιτείας Τζόρτζια να συναντηθούν μυστικά και να διασφαλίσουν τη νίκη του.

Το email είναι μέρος της εντατικής έρευνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει επικεντρωθεί στις επαφές του επιτελείου του Τραμπ με τους λεγόμενους αναπληρωματικούς εκλέκτορες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος σε πολιτείες που έχασε ο Τραμπ.

Το περιεχόμενο του email δεν έχει αποκαλυφθεί δημόσια μέχρι τώρα. Αποστολέας ήταν ο Ρόμπερτ Σίνερς, επικεφαλής του επιτελείου του Τραμπ στην Τζόρτζια την ημέρα των εκλογών και το μέηλ εστάλη στις 13 Δεκεμβρίου 2020, δηλαδή 18 ώρες πριν η ομάδα των αναπληρωματικών εκλεκτόρων συγκεντρωθεί στο Καπιτώλιο της Πολιτείας της Τζόρτζια, σύμφωνα με πολλές πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

«Πρέπει να ζητήσω την πλήρη διακριτικότητα σας σε αυτή τη διαδικασία», έγραψε ο Σίνερς. «Τα καθήκοντά σας είναι επιτακτικά για να διασφαλίσετε το τελικό αποτέλεσμα -- μια νίκη στη Τζόρτζια για τον Πρόεδρο Τραμπ -- αλλά θα παρεμποδιστούν εκτός εάν έχουμε απόλυτη μυστικότητα και διακριτικότητα».

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, όπως αναφέρει το CNN, γνώση του περιεχομένου του επίμαχου μέηλ έχουν λάβει η εισαγγελία της κομητείας Φούλτον στην πολιτεία Τζόρτζια και η επιτροπή της Βουλής Αντιπροσώπων που διερευνά τα έκτροπα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Το μέηλ υπογραμμίζει τον ρόλο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ στη δημιουργία πλαστών εκλογικών εγγράφων ως τρόπο να υποκαταστήσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στη Τζόρτζια, μια απ' τις πολιτείες - κλειδιά. Το CNN είχε μεταδώσει προηγουμένως ότι στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ επέβλεψαν τις προσπάθειες για την ανάδειξη παράνομων εκλεκτόρων σε επτά πολιτείες που έχασε ο Τραμπ.

Στο μέηλ, ο Σίνερς είπε επίσης στους εκλέκτορες του Τραμπ να κατευθύνουν λάθος τους φρουρούς ασφαλείας όταν έφτασαν στην πολιτεία και να πουν στους φρουρούς ότι συμμετείχαν σε μια συνάντηση με δύο γερουσιαστές της πολιτείας, τον Brandon Beach και τον Burt Jones.

«Παρακαλώ, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναφέρετε οτιδήποτε έχει να κάνει με Προεδρικούς Εκλέκτορες ή να μιλήσετε σε ΜΜΕ», έγραψε ο Σίνερς.

Ο Έλι Χόνινγκ, διακεκριμένος νομικός αναλυτής του CNN και πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας, σημείωσε ότι το μέηλ θα μπορούσε να γίνει μέρος μιας έρευνας για συνωμοσία, επειδή θα μπορούσε να δείξει ότι το σχέδιο ξεπερνούσε τις άσκοπες κουβέντες, και αντ' αυτού περιλάμβανε την εκστρατεία που έδινε συγκεκριμένη κατεύθυνση στους εκλέκτορες.

Σημείωσε επίσης τη σημασία του ότι ζητήθηκε από τους εκλέκτορες να αποκρύψουν τις πράξεις τους. «Ένας εισαγγελέας θα επιχειρηματολογούσε σε ένα σώμα ενόρκων: «Γιατί η μυστικότητα; Τι έκρυβαν;» είπε ο Χόνιγκ.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται ενώ ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγορούν πέντε άτομα της αμερικανικής νεοναζιστικής οργάνωσης «Proud Boys» για συνωμοσία σχετικά με την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Στο κατηγορητήριο 33 σελίδων αναφέρεται ότι ο αρχηγός της οργάνωσης Ενρίκε Τάριο και οι συγκατηγορούμενοι του, Τζο Μπιγκς, Ίθαν Νόρντιν, Ζάκαρι Ρελ και Ντόμινικ Πεζόλα χρησιμοποιούσαν επί μήνες κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων προκειμένου να σταματήσουν με τη βία την επικύρωση της εκλογής του νέου προέδρου του ΗΠΑ.

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου