Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 13 Ιαν 2024
Πρόεδρος Νότιας Αφρικής: «Ποτέ δεν έχω νιώσει τόσο περήφανος όσο σήμερα»
Κλίκ για μεγέθυνση






Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα, σχολίασε την υπόθεση γενοκτονίας της χώρας του κατά του Ισραήλ ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα, σχολίασε την υπόθεση γενοκτονίας της χώρας του κατά του Ισραήλ ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης (ICJ), δηλώνοντας: «Ποτέ δεν ένιωσα τόσο περήφανος όσο ένιωσα σήμερα όταν η νομική μας ομάδα επιχειρηματολογούσε υπέρ της υπόθεσής μας στη Χάγη.», μεταδίδει το Middle East Monitor.

Στην ομιλία του ενώπιον του Γυναικείου Συνδέσμου του κυβερνώντος κόμματός του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC), ο Ραμαφόσα είπε ότι ο στόχος της χώρας του με την υποβολή μήνυσης κατά του Ισραήλ στο ICJ είναι να σταματήσει τη γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ραμαφόσα πρόσθεσε: «Όταν οι δικηγόροι μας υπερασπίζονταν την υπόθεσή μας στη Χάγη, όταν είδα τον Ronald Lamola, έναν γιο αυτής της χώρας, να παρουσιάζει την υπόθεσή μας στο δικαστήριο, δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο περήφανος όσο σήμερα».

Σχετικά με το τι μπορεί να υποβληθεί η χώρα του λόγω της υπόθεσης, ο Πρόεδρος Ραμαφόσα εξήγησε: «Κάποιοι λένε ότι το βήμα που κάνουμε είναι επικίνδυνο. Είμαστε μια μικρή χώρα και έχουμε μια μικρή οικονομία. Μπορούν να μας επιτεθούν, αλλά εμείς θα σταθούμε στις αρχές μας. Όπως μας δίδαξε ο πατέρας της δημοκρατίας μας, δεν θα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι μέχρι να απελευθερωθεί ο παλαιστινιακός λαός».

Το ICJ άκουσε τα επιχειρήματα της Νότιας Αφρικής την Πέμπτη και την απάντηση του Ισραήλ την Παρασκευή.

Στις 29 Δεκεμβρίου, η Νότια Αφρική υπέβαλε μήνυση 84 σελίδων, παρουσιάζοντας στοιχεία ότι το Ισραήλ –η δύναμη κατοχής– παραβιάζει τις υποχρεώσεις του βάσει του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τη συμμετοχή του στη διάπραξη πράξεων γενοκτονίας κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

Για 100ή μέρα, η ισραηλινή κατοχή συνεχίζει τη γενοκτονική της επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας, με αμερικανική και ευρωπαϊκή υποστήριξη, καθώς τα αεροπλάνα της βομβαρδίζουν νοσοκομεία, κτίρια, πύργους και σπίτια Παλαιστινίων πολιτών, καταστρέφοντάς τους πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων τους.

Η κατοχή απέτρεψε επίσης την είσοδο νερού, τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων, γεγονός που οδήγησε στον θάνατο 23.469 μαρτύρων και στον τραυματισμό 60.005, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά. Προκάλεσε επίσης τη μαζική καταστροφή των υποδομών και μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα και διεθνείς οργανισμούς και φορείς.

από: https://kosmodromio.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου