Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 27 Ιούλ 2018
Κόσμος: Ειδήσεις
Κλίκ για μεγέθυνση
  • Μπαρνιέ:  Είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό. «Συγκλονίστηκα από τις σκηνές στην Αττική, ιδιαίτερα στο Μάτι, και θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια και του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και όλης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να εκφράσω την αλληλεγγύη της» είπε ο κ. Μπαρνιέ. Οι φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική και η έμπρακτη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Μισέλ Μπαρνιέ, αρμόδιος της Κομισιόν για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων του Brexit. Ο κ. Παυλόπουλος καλωσορίζοντας στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον κ. Μπαρνιέ, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, η οποία ζει, δυστυχώς, στιγμές πένθους και οδύνης και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες τόσο προς τον ίδιο -που τον χαρακτήρισε μεγάλο φίλο της Ελλάδας-, καθώς και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έμπρακτη αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο πρόεδρός της, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απέδειξαν ότι ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη παραμένουν οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, σύμφωνα με τις επιταγές του ευρωπαϊκού πολιτισμού» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος. Από την πλευρά του, ο κ. Μπαρνιέ υπογράμμισε πρώτα απ’ όλα ότι «συμμεριζόμαστε απόλυτα τη συγκίνηση, το πένθος του ελληνικού λαού, την τραγωδία αυτή που πλήττει όλη την Ελλάδα». «Και την συμμεριζόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και εγώ προσωπικά και στην ίδια μου την οικογένεια. Είδα πόση συγκίνηση έχει προκαλέσει αυτό το μακάβριο γεγονός. Το μήνυμα του προέδρου Γιούνκερ και όλης της Επιτροπής και το δικό μου προσωπικό μήνυμα είναι ότι είμαστε πολύ συγκινημένοι, συμμετέχουμε σ’ αυτό το πένθος σας, το μοιραζόμαστε, είμαστε δίπλα σας όπως πάντα. Πρέπει να μάθουμε σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Και θα θυμηθώ την πρώτη μου επίσκεψη τον Σεπτέμβρη του 1999, ως Επίτροπος υπεύθυνος για την Περιφερειακή Πολιτική, όταν πήγαμε στο βόρειο τμήμα των Αθηνών και είδαμε ποιες προσπάθειες έπρεπε να καταβάλλουμε για να μπορέσουμε στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας και στο πλαίσιο των κοινοτικών ταμείων χορήγησης αρωγής να φανούμε αλληλέγγυοι. Πρέπει να ξέρετε ότι είμαστε πάντα αλληλέγγυοι, είμαστε πάντα δίπλα στον ελληνικό λαό και συμμεριζόμαστε το πένθος της Ελλάδος αυτές τις μέρες», σημείωσε. Παράλληλα, επισήμανε ότι σε αυτή την τραγωδία, η οποία πραγματικά έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο, βλέπουμε ποιες είναι οι πραγματικές αξίες στις οποίες βασίζονται όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είπε «η αλληλεγγύη μεταξύ άλλων είναι το γεγονός ότι συμμεριζόμαστε τις πολιτικές αλλά και τα συναισθήματα που προκαλούνται από τέτοιου είδους καταστάσεις. Είμαστε 28 κράτη, τα οποία κάνουμε μία πολιτική, όχι μόνο κοινωνική και οικονομική αλλά και ανθρωπιστική. Και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά υπάρχει και η αλληλεγγύη πάντα μεταξύ μας».
  • Η επαρχία Ιντλίμπ είναι ο νέος στόχος του συριακού στρατού. Νέα προτεραιότητα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι η ανακατάληψη της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία,όπως δήλωσε στον Ρωσικό Τύπο, ενώ απείλησε να «εξουδετερώσει» την οργάνωση διασωστών Λευκά Κράνη. .
  • Όρμπαν: Οι μέρες της Κομισιόν είναι "μετρημένες". Μάλιστα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η νέα Κομισιόν δεν θα πρέπει να τιμωρεί τις χώρες που προστατεύουν τα σύνορά τους από τους μετανάστες. .
  • Ένας νεκρός από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σήμερα σε μια δασική πυρκαγιά η οποία κινείται ταχύτατα στη νότια Καλιφόρνια την ώρα που οι φλόγες καίνε σπίτια και επιχειρήσεις και έχουν προκαλέσει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, ανακοίνωσε η πυροσβεστική. .
  • Υπέρ νέου δημοψηφίσματος για τους τελικούς όρους του Brexit οι Βρετανοί. Περισσότεροι είναι οι Βρετανοί Πολίτες που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τους τελικούς όρους οποιασδήποτε συμφωνίας για το Brexit σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας The Times. .
 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου