«Και προσπαθούν να βρουν τρόπο να γλυτώσουν την ζωή τους. Γιατί είναι Υποχρεωτική η συμμετοχή του προσωπικού της Φρεγάτας που θα σταλεί στην Ερυθρά Θάλασσα για να συμμετάσχει στη “διεθνή ειδική ομάδα για την ασφάλεια στις θαλάσσιες μεταφορές” που συγκρότησαν οι ΗΠΑ, οι οποίες επιστρέφουν με πολύ ενεργό ρόλο στη Μέση Ανατολή και στρέφονται εναντίον του Ιράν. Για αυτό και μια σειρά ευρωπαϊκά κράτη, υπολογίζοντας τους κινδύνους κλιμάκωσης και τους πολεμικούς τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, δεν στέλνουν τα πολεμικά τους πλοία υπό την “ομπρέλα” των Αμερικανών» προσθέτει.

«Η Φρεγάτα θεωρείται “ελληνική επικράτεια”, άρα το πλήρωμα θα σταλεί στην πολύ επικίνδυνη αυτή αποστολή που αποσκοπεί στην προστασία των εφοπλιστών και στην όποια αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου, Υποχρεωτικά και όχι εθελοντικά! Και οι οι επιθέσεις πυκνώνουν. Από το ξέσπασμα την 7η Οκτωβρίου του πολέμου μεταξύ Ισραηλινού στρατού Κατοχής και του λαού της Παλαιστίνης, οι Χούθι πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον πλοίων που θεωρούν ότι «συνδέονται με το Ισραήλ» σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, που πολιορκείται και βομβαρδίζεται από τον ισραηλινό στρατό» συμπληρώνει το Δίκτυι Σπάρτακος.

«Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών USS Mason κατέρριψε ένα drone και έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι Χούθι, όπως έκανε γνωστό το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων το οποίο είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»). Η επίθεση ήταν η 22η απόπειρα των ανταρτών Χούθι εναντίον της διεθνούς ναυσιπλοΐας από τα μέσα Οκτωβρίου. Αλήθεια πως η Φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη επίθεση drone; Όλοι γνωρίζουν, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ότι οι πεπαλαιωμένες Φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού δεν έχουν την υποδομή να αντιμετωπίσουν επίθεση drone! Για αυτό φυσικά ξοδεύουν τόσα δις ευρώ γγια αγορές γαλλικών φρεγατών, ώστε να λαμβάνουν μέρος σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποστολές» προσθέτει και συνεχίζει:

«Τα ραντάρ των Φρεγατών “δεν πιάνει” τα drone καθώς είναι πολύ μικρά και κινούνται με μικρή ταχύτητα. Ο χειριστής του ραντάρ εξαιτίας των χαρακτηριστικών των drone που αναφέραμε τα περνά για πουλιά! Οι Φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού είναι ναυπηγημένες πριν από 30-40 χρόνια και φέρουν οπλικά συστήματα μια άλλης εποχής πολεμικών αναμετρήσεων.Η Άμυνα των Φρεγατών είναι στοχοπροσηλωμένη στην αντιμετώπιση πολεμικών αεροσκαφών και πυραύλων, που γίνονται αντιληπτά από τα Ραντάρ λόγω μεγέθους και ταχύτητας.

Με πολύ αδίστακτο τρόπο, πηγές του Πενταγώνου και εγκάθετοι δημοσιογράφοι, κυκλοφόρησαν με πολύ ανεύθυνο τρόπο, πληροφορίες ότι δήθεν το σύστημα PHALANX. Το PHALANX όμως είναι Αντιαεροπορικό Πυροβόλο. Το οποίο, εκτός από τις άλλες αδυναμίες, εξαρτάται από το Ραντάρ.

Όμως ακριβώς για τους ίδιους λόγους οι Φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού αδυνατούν να αντιμετωπίσουν και τα υποβρύχια drone. Tα ραντάρ που φέρουν για τον έλεγχο του βυθού, τα γνωστά σόναρ, επιδιώκουν να εντοπίσουν υποβρύχια και τορπίλες, που γίνονται αντιληπτά λόγω όγκου και ταχύτητας.
Δεν μπορούν όμως τα σόναρ να αντιληφθούν τα υποβρύχια drone που κινούνται αργά και είναι πολύ μικρά.
Καμιά Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επίθεση drone είτε στον αέρα, είτε στη θάλασσα. Είναι Αδύνατον να αντισταθεί!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ»

Τέλος, «το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης.

Δεν θα συμβάλλουμε εμείς στην εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης που υλοποιεί ο στρατός του Ισραήλ, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ. Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Καμία συμμετοχή και εμπλοκή στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης που σχεδιάζουν και υλοποιούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής.
Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.
Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους.

Είναι χρέος του αντιπολεμικού κινήματος να παλέψει για την ικανοποίηση των Δίκαιων Αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού».

από:https://thepressproject.gr