«Πιο συγκεκριμένα οι δύο αεροπορικές βάσεις της περιοχής, η 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο και η 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα αναμένεται να φιλοξενήσουν την άσκηση “Ramstein Flag”, που θα είναι η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ για το 2024 για πρώτη φορά στη χώρα μας. Οι δύο αεροπορικές βάσεις θα υποδεχθούν αεροσκάφη και προσωπικό από το σύνολο σχεδόν των χωρών της Συμμαχίας, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο των νατοϊκών σχεδιασμών. Οι Πολεμικές δυνάμεις της Νατοϊκής συμμαχίας θα συμμετέχουν με τα πιο σύγχρονα μαχητικά που διαθέτουν, τα 4,5 και 5ης γενιάς με κορυφαίο το “αόρατο” αεροσκάφος F-35 αλλά και τα πανίσχυρα Rafale και F-16 Viper τα οποία βρίσκονται ήδη στη “φαρέτρα” της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας» προσθέτει το Δίκτυο Σπάρτακος και συνεχίζει:

«Ουσιαστικά το Ελληνικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας, παράγοντας τεράστιας Αστάθειας και Ανασφάλειας πλέον για την περιοχή, μπαίνει στην πρώτη γραμμή των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών της ιμπεριαλιστικής Δύσης, εναντίον της Ρωσίας, των λαών της Μέσης Ανατολής και του Ιράν, για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι πολύ σημαντικός ο συγκερασμός των δυνατοτήτων που προσφέρει η Ελλάδα για το ξεδίπλωμα της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ.
 
Αφενός, δίνεται η δυνατότητα δέσμευσης πολύ μεγάλων περιοχών τόσο πάνω από την ηπειρωτική χώρα όσο πάνω απ’ τη θάλασσα, για να γίνουν σύνθετα σενάρια που προβλέπουν πολυάριθμους σχηματισμούς, σύμφωνα με το δόγμα του ΝΑΤΟ για τις αεροπορικές επιχειρήσεις.  Καθοριστικό ρόλο έπαιξε ακόμη το γεωγραφικό ανάγλυφο της Ελλάδας, με τη περιοχή της Θεσσαλίας να προσομοιάζει στο Ιράν, όπως και η θέση της στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας, καθώς εντείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια, ενώ στόχος του ΝΑΤΟ είναι να μπει στη Μαύρη Θάλασσα! Ταυτόχρονα, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο εφοδιασμός της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας με F-16 φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο απευθείας σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας!  Και η Ελλάδα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από περιοχές ενδιαφέροντος του ΝΑΤΟ, όπως η Μέση Ανατολή και η Μαύρη Θάλασσα.
 
Το περιεχόμενο της σεναρίων της άσκησης αποκαλύπτουν και τους στόχους, αλλά και τους κινδύνους. Η Άσκηση έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ετοιμότητα και την ικανότητα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην αεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα, την αντιμετώπιση των ηλεκτρονικών παρεμβολών κ.α. επιχειρήσεων. Οι αεροπορίες που θα συμμετάσχουν θα εμπλακούν τόσο σε επιθετικές όσο και σε αμυντικές επιχειρήσεις, ενσωματώνοντας διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών για την προσομοίωση σε ρεαλιστικές συνθήκες μάχης.
 
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου δεν κρύβει την επιθυμία του για διωγμό των Παλαιστινίων από τα ιστορικά τους εδάφη, για επίθεση στην Χεζμπολάχ στο Λίβανο και εναντίον του Ιράν.
Παράλληλα, οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τον ελληνικό εναέριο χώρο και τις βάσεις τους στην Ελλάδα για να εφοδιάζουν τον Ισραηλινό στρατό με όπλα-πυρομαχικά, συμμετέχουν στον πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων εξορμώντας από τη βάση της Σούδας, ενώ με πρόσχημα την αντιμετώπιση των Χούθι επιστρέφουν με τεράστιες πολεμικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή!
 
Για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις η άσκηση αυτή σημαίνει ενεργοποίηση και πολεμική προετοιμασία όλων των κρίσιμων μονάδων. Τα ελληνικά συστήματα αεράμυνας που θα ενεργοποιηθούν σε όλη τη χώρα θα διαδραματίσουν επίσης κρίσιμο ρόλο, παράλληλα με τη συμμετοχή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων σε αποστολές αναγνώριση και κατάδειξης στόχων. Από ελληνικής πλευράς, σχεδιάζεται η συμμετοχή του συνόλου του αεροπορικού στόλου, με τα Rafale και τα αναβαθμισμένα F-16 Viper να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων.
 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί το Αντιπολεμικό Κίνημα και τον κόσμο της εργασίας να πάρει μαχητικές πρωτοβουλίες ενάντια στην γιγάντια Άσκηση του ΝΑΤΟ, για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής Μηχανής.
Πρέπει να σταθούμε ενάντια στους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού αστικού κόσμου που εξυπηρετούνται διαμέσου της συμμετοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολέμους και επεμβάσεις.
Για αυτό προβαίνουν σε κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς, για αυτό προσλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες και στρατιωτικούς.
 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι επιβεβαιώνεται μια βασική μας εκτίμηση: αντί να γίνεται Φιλανδία η Ελλάδα, βλέπουμε ότι το νέο κλίμα στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις στο πλαίσιο των αμερικανικών σχεδιασμών εντείνει την πολεμική συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πρέπει να Αντιδράσουμε σε όλα αυτά».

από:https://thepressproject.gr