Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 27 Δεκ 2023
Αποκάλυψη: Ο Στέφανος Κασσελάκης δάνεισε εξαψήφιο ποσό στον ΣΥΡΙΖΑ για να πληρωθούν όλοι στο κόμμα και το “δώρο” Χριστουγέννων στα κομματικά ΜΜΕ! Απογοητευτική η κατάσταση που άφησαν οι “φευγάτοι” !
Κλίκ για μεγέθυνση

 
 

Βάζει πλάτη στο κόμμα όπου μετρά μόλις 3 μήνες ως αρχηγός και στο οποίο έχει δεχτεί απίστευτη αμφισβήτηση από την πρώτη στιγμή της πανηγυρικής εκλογής του, ενώ έχει βιώσει και τη διάσπαση από 11 βουλευτές και 7 πρώην υπουργούς, ο Στεφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με δημοσίευματα την έμπρακτη στήριξή του στο κόμμα θέλει να εκφράσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δανείσει χρήματα από τον προσωπικό του λογαριασμό, ώστε να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να «ξεχρεώσει» μέχρι το τέλος του έτους και να κλείσει τις οικονομικές του εκκρεμότητες.

Με δεδομένο ότι η Κουμουνδούρου δεν έχει λάβει την τελευταία δόση της κρατικής επιχορήγησης, η οποία είναι εκ των πραγμάτων μειωμένη, αλλά και με βάση το γεγονός ότι απαγορεύονται οι δωρεές άνω των 20.000 ευρώ, ο κ. Κασσελάκης έβαλε βαθιά το χέρι στην προσωπική του τσέπη, δανείζοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Στέφανος Κασσελάκης θα δανείσει, από τα δικά του χρήματα, το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ με ένα εξαψήφιο ποσό ώστε και οι εργαζόμενοι να πάρουν τους μισθούς τους και ταμειακά ο ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει χωρίς χρέη το 2023.

Ο δανεισμός γίνεται καθώς, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν επιτρέπεται η δωρεά στο κόμμα πάνω από 20.000 ευρώ ενώ προφανώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί να συντηρεί έτσι όπως είναι την “μαύρη τρύπα στα ΜΜΕ του κόμματος” τα οποία έχει αποφασίσει να τα κρατήσει προχωρώντας ωστόσο σε εξυγίανση.

Τα οικονομικά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό καθώς μετά την εκλογική ήττα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κρατική επιχορήγηση συρρικνώθηκε πολύ. Ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ το ακριβές ποσό που θα πάρει η Κουμουνδούρου έτσι ώστε ο πρόεδρος του κόμματος να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί τα χρήματα και ποιες τρύπες θα κλείσει.

Στην κακή οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε το γεγονός των τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων (δύο στις εθνικές εκλογές και δύο στις εσωκομματικές) ενώ, όπως είναι γνωστό, από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα τα Μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν ένα μεγάλο κομμάτι της κρατικής επιχορήγησης. Άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιχειρήσει να μειώσει τις δαπάνες προς αυτή την πλευρά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να συμμαζέψει τα μίντια προκειμένου μελλοντικά να βγάζουν μόνα τους τα έξοδα τους. Παράλληλα επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει την καινούργια χρονιά χωρίς μαύρες τρύπες που θα τον αναγκάζουν κάθε τόσο να προχωράει σε δανεισμό. «Είμαι αποφασισμένος να στηρίξω το κόμμα, αλλά δεν θα γίνω και ο Στέφανος ο πρωτομάρτυρας» είχε πει στο παρελθόν στους συνεργάτες του.

Σε αντίθεση με τους υπαλλήλους του κόμματος που είχαν πληρωθεί κανονικά, η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στον έντυπο και ηλεκτρονικό κομματικό Τύπο αποτέλεσε βασικό «πονοκέφαλο» για την Κουμουνδούρου, με τον κ. Κασσελάκη να αποφασίζει να κλείσει προσωπικά προσώρας το λογαριασμό.

Ερωτηθείς με αφορμή την παραίτηση της Ευγενίας Λουπάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι το «Κόκκινο» είναι ένα κομματικό ραδιόφωνο που έχει τη δική του διοίκηση. Ως πρόεδρος το μόνο που έχω προλάβει είναι να έχω δουλέψει τις τελευταίες ημέρες, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το δώρο Χριστουγέννων, συμπλήρωσε.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αναγνωρίζει στην Γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου και στον αναπληρωτή Γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη την προσπάθεια που έχουν κάνει για να μπεί σε μιά τάξη στο οικονομικό μπάχαλο που υπάρχει μέσα στο κόμμα.

Αντίθετα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει την οργή του για «τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Πάνο Σκουρλέτη που διετέλεσαν γραμματείς στον ΣΥΡΙΖΑ για καιρό και δεν έκαναν τίποτα για να νοικοκυρέψουν την κατάσταση».

Σε αυτό το πλαίσιο επανέρχεται φυσικά στην επικαιρότητα και το θέμα των “11” βουλευτών που αποχώρησαν χωρίς να παραδώσουν τις έδρες τους, γεγονός που σημαίνει ότι η Κουμουνδούρου ζημιώνεται τουλάχιστον 11.000 το μήνα, με βάση τη συμφωνία που υπάρχει κάθε βουλευτής να δίνει 1.000 ευρώ.

Παράλληλα -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει τον Δημήτρη Τζαννακόπουλο ως υπεύθυνο για πολλά προβλήματα τα οποία υπάρχουν σήμερα στο κόμμα. Πιο συγκεκριμένα λέγεται ότι ο πρώην Γραμματέας ήταν ιδιαίτερα αρνητικός σε ό,τι του ζητούσαν οι συντονιστές των τμημάτων με αποτέλεσμα να μην προχωράει τίποτα.

«Φέρτε μου όλες τις προτάσεις που σας είχε απορρίψει ο Τζανακόπουλος και θα τις κάνω αμέσως αποδεκτές» λέγεται ότι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: newsit.gr / Ελένη Καλογεροπούλου

από: https://thefaq.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου