Το σύστημα παρακολούθησης Predator σε συνδυασμό με τις «επίσημες παρακολουθήσεις» που γίνονταν από την ΕΥΠ με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας επεκτείνονταν σε όλο το πολιτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως γράφει το Documento, επιβεβαιώνεται ότι  ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρος Καρυπίδης βρίσκεται στη λίστα παρακολουθήσεων μέσω του λογισμικού καταγραφής.

Το σύστημα φαίνεται πως έχει καταγράψει συνομιλίες του Καρυπίδη με τον επιχειρηματία εκδότη και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πάντα σύμφωνα με το Documento, το σύστημα Predator ήταν συμπληρωματικό σε μία μεθοδολογία παρακολουθήσεων που ξεκινούσε από το πρωθυπουργικό γραφείο και την ΕΥΠ.

Στα πλαίσια αυτών των σχεδιασμών, διάφορα πρόσωπα, εν πρώτοις άσχετα με το βασικό σχέδιο παρακολούθησης, μολύνονταν με το λογισμικό για να συλλεγούν κρίσιμες πληροφορίες.

Δηλαδή, φίλοι πολιτικών προσώπων, συνεργάτες πολιτικών αλλά και επιχειρηματιών, παγιδεύονταν με το Predator προκειμένου να παρακολουθεί στην ουσία ο πολιτικός ή επιχειρηματικός παράγοντας.

Έτσι, φαίνεται να έχει συμβεί και με την υπόθεση Καρυπίδη. Ο Καρυπίδης όπως και ο εκδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά, Γιάννης Κουρτάκης, ήταν σε συνεχή επαφή και σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που ήταν ο πραγματικός στόχος.

Έτσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το λογισμικό αποφάσισαν να φυτευτεί στον Καρυπίδη και, σύμφωνα με πληροφορίες, και στον Γιάννη Κουρτάκη προκειμένου να καταγράφονται οι κινήσεις και οι συνομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι πληροφορίες του Documento για παρακολούθηση του παράγοντας του Άρη επιβεβαιώνονται και από τον ίδιο τον Θεόδωρο Καρυπίδη καθώς βρέθηκε στο κινητό του λινκ που παρέπεμπε στο «αμαρτωλό» edolio5.

πηγη: https://tvxs.gr