Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 31 Δεκ 2022
Για άκρως επικίνδυνα σενάρια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κάνει λόγο ο Μ. Κοττάκης
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

.

 

 

Αυτό που κυκλοφορούσε εδώ και πολύ καιρό στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά κανείς δημοσιογράφος δεν αποφάσιζε να τον γνωστοποιήσει και μάλιστα με την υπογραφή του το έκανε σήμερα ο Μανώλης Κοττάκης. Ο διευθυντής της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, στο τελευταίο φετινό φύλο του εντύπου, και μάλιστα με "ξύλινους" τίτλους πρωτοσέλιδα δεν περιορίζεται να αναφέρει ότι υπάρχουν μυστικές επαφές και δίαυλος επικοινωνίας Αθήνας - Άγκυρας με στόχο τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Τέτοιες αναφορές έχουν υπάρξει και στο παρελθόν. Αυτό που στην δημοσιογραφική γλώσσα μπορεί να χαρακτηριστεί "βόμβα" είναι η  πληροφόρηση για "σκηνοθετημένη ένταση στις επερχόμενες εκλογές της ανοίξεως, που επιβοηθά την αύξηση των ποσοστών του Ταγίπ Ερντογάν και του Κυριάκου Μητσοτάκη".

Το ότι έχουμε να κάνουμε με δυο αδίστακτους πολιτικούς ηγέτες, σε Τουρκία και Ελλάδα που δεν θα διστάσουν να κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν στα αξιώματα που κατέχουν, το έχουμε δεδομένο. 

Το να χρησιμοποιεί επιθετική ρητορική ο Ερντογάν σε βάρος της χώρας μας, είναι κάτι το αναμενόμενο. Ολες οι δημοσκοπήσεις που γίνονται στην γειτονική χώρα εμφανίζουν σίγουρη την ήττα του -όποιος και να είναι  αντίπαλος του-  στις προεδρικές εκλογές που προγραμματίζονται τον Ιούνη του 2023. Ο Τούρκος ηγέτης πιθανών να ευελπιστεί ότι ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο θα συμβάλει στην συσπείρωση του οπαδών του, θα του αποφέρει εκλογικά οφέλη και ίσως πιθανολογεί ότι μπορεί να αναστρέψει την δυσμενή κατάσταση που έχει περιέλθει. 

Εδώ να σημειώσουμε και μια άλλη παράμετρο. Μια εκλογική ήττα του Ερντογάν δεν θα σημάνει μόνο το πολιτικό του τέλος αλλά πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις ο ίδιος και η οικογένεια του για εμπλοκή σε τεράστια οικονομικά σκάνδαλα. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές να φτάσει στα άκρα. Να προκαλέσει δηλαδή ένοπλη εμπλοκή με την Ελλάδα και να εκμεταλλευτεί άρθρο του Τουρκικού Συντάγματος που του δίνει την δυνατότητα να αναβάλει τις εκλογές για ένα χρόνο. Παρατραβηγμένο σενάριο, αλλά απλώς το αναφέρουμε.

Γιατί όμως να συμβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια "σκηνοθετημένη ένταση" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις όπως αναφέρει ο Μανώλης Κοττάκης; Εχει τόσο ανάγκη ένα τέτοιο επικίνδυνο σκηνικό -όσο σκηνοθετημένο και να είναι ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις την περίπτωση "ατυχήματος" με απρόβλεπτες συνέπειες- ώστε να "αυξηθούν τα εκλογικά ποσοστά" του κόμματος του; Και οι εκτιμήσεις που κάνουν συνεχώς τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούμενα τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων μας λένε ότι η Ν.Δ θα κάνει "περίπατο" στις εκλογές; Παραμύθια μας λένε; (Προφανώς ρητορικές είναι οι ερωτήσεις).

Σε κάθε περίπτωση τα όσα αναγράφονται σήμερα πρωτοσέλιδα στην "Εστία" δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να τοποθετηθεί. Ή θα χαρακτηρίσει μυθομανή τον Μ. Κοττάκη ή θα παραδεχθεί ότι έχουμε να κάνουμε με έναν απόλυτα, αδίστακτο, επικίνδυνο πρωθυπουργό που μπροστά στο ενδεχόμενο να απωλέσει την εξουσία του δεν έχει κανένα πρόβλημα να προχωράει σε τρομακτικές μεθοδεύσεις που κανείς δεν γνωρίζει που μπορούν να καταλήξουν.    

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022 | 5:54 μ.μ
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου