Τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και εισαγγελείς παρακολουθούσαν με το Predator, μέχρι και την «ανέλεγκτη» εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου που έβαζε την υπογραφή της για τις χιλιάδες παρακολουθήσεις που πραγματοποιούσε η κρατική υπηρεσία πληροφοριών.

Αυτά είναι, μεταξύ άλλων, τα πρόσωπα στη νέα λίστα παρακολουθήσεων που αποκαλύπτει αύριο Κυριακή το Documento, όπως έχει προαναγγείλει.

Αύριο Κυριακή, το Documento αποκαλύπτει επίσης τα ψηφιακά ίχνη του Predator. Συνολικά, όπως λέει το ρεπορτάζ, εντοπίστηκαν 498 ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ο server, η κοινή IP και η πλατφόρμα καταχώρησης ονομάτων.

«Χρέος της εισαγγελίας πλέον είναι να βρει ποιος πλήρωσε για όλα αυτά αλλά και ποιος διαχειριζόταν τους ιστότοπους. Όλα τα στοιχεία είναι πλέον στο τραπέζι και… είναι εκατοντάδες», επισημαίνει η εφημερίδα. 

Σύμφωνα με αναρτήσεις του εκδότη και δημοσιογράφου της εφημερίδας, Κώστα Βαξεβάνη, το αυριανό φύλλο θα δημοσιεύει νέα ονόματα που παρακολουθούνταν από το Predator.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος σε tweet του, «το ερώτημα που μπαίνει, είναι αν κάποιοι από τους 100 και πλέον  παρακολουθούμενους ήταν υπό εκβιασμό», αναρωτώμενος «γιατί η Εισαγγελέας της ΕΥΠ υπέγραφε ο,τι ήθελε η κυβέρνηση;».

 

 
 

 

 

Όπως φαίνεται, πάντως, από το πρωτοσέλιδο, υπό παρακολούθηση φέρονται να ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Ανδρέας Λοβέρδος, κ.ά.

πηγη: https://tvxs.gr