Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 24 Νοέ 2022
Κατασταλτική επιχείρηση και σφοδρές μάχες στα Προσφυγικά – 79 συλλήψεις
Κλίκ για μεγέθυνση

Κατά τις πρωινές ώρες της Τρίτης 22/11, άρχισε να εξελίσσεται ευρεία κατασταλτική επιχείρηση στην γειτονιά των κατειλημμένων προσφυγικών από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με την συνδρομή δυνάμεων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), καθώς και Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις των Κλουζώ της ΕΛ.ΑΣ. αφορμή για την χολυγουντιανής έμπνευσης κατασταλτική επιχείρηση ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη «υπόπτου» για τον εμπρησμό (13-7) των γραφείων της Real News,την ευθύνη του οποίου είχε αναλάβει η ομάδα «Χίλιοι ήλιοι της νύχτας».

Μετά την εισβολή των κατασταλτικών δυνάμεων σ’ ένα σπίτι συλλαμβάνεται ο «ύποπτος», καθώς και η σύντροφος του, η οποία στην συνέχεια αφήνεται ελεύθερη. Στον «ύποπτο τρομοκράτη» απαγγέλλονται κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας που έγινε με φωτιά και εκρηκτικές ύλες, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση. Παρ’ όλα αυτά οι κατασταλτικές δυνάμεις παραμένουν περιμετρικά των προσφυγικών.

Στις 16:00 καλείται από την Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ) έκτακτη ανοιχτή συνέλευση στο στέκι, που βρίσκεται στο 6ο μπλοκ για ενημέρωση και την περαιτέρω οργάνωση της περιφρούρησης της γειτονιάς. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από διμοιρίες ΜΑΤ, ΕΚΑΜιτες και μπάτσους της ομάδας Δράση επιχειρούν εκ νέου με πρόφαση να πάρουν ένα παρκαρισμένο αμάξι που βρίσκεται έξω απ’ το 6ο μπλοκ. Στην συνέχεια αγωνιζόμενοι ανεβαίνουν στην ταράτσα του κτηρίου, και ξεκινούν να πετούν ενάντια στις ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις πέτρες, οικοδομικά υλικά, κουφώματα από πόρτες, κλπ.

Οι κατασταλτικές δυνάμεις, αφού προηγουμένως έχουν εξαπολύσει έναν χημικό πόλεμο σε μια περιοχή, ανάμεσα στο Εφετείο, τον Άρειο Πάγο και την ΓΑΔΑ, που γειτνιάζει με νοσοκομεία (αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, Νοσοκομείο Ελπίς, βλ. καταγγελίες εργαζομένων) εισβάλουν εκ νέου, ανεβαίνουν στις ταράτσες και συλλαμβάνουν τελικά 78 άτομα, στα οποία απαγγέλλονται κατηγορίες για τα, κατά περίπτωση, «αδικήματα» της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, «διατάραξης κοινής ειρήνης», «πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού», «πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα», «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά. Από τη μανία των μπάτσων δεν ξέφυγε ούτε γνωστός φωτορεπόρτερ, ο οποίος κρατήθηκε για περίπου 4 ώρες στην ΓΑΔΑ, αλλά ούτε και μια έγκυος γυναίκα. Πολλοί από τους συλληφθέντες ξυλοκοπούνται, ενώ μάλλον δεν χρειάζεται περεταίρω εξήγηση γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα και νεκρούς κατά την επέμβαση στις ταράτσες των προσφυγικών.

Χτυπημένος συλληφθέντας στην Ευελπίδων. Χτυπήθηκε με το που αφέθηκε ελεύθερος.

Σήμερα 24/11 από το πρωί περίπου 150 αλληλέγγυοι-ες συγκεντρώθηκαν στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, όπου τελικά αργά το απόγευμα «πέρασαν» οι 78 συλληφθέντες, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού προηγουμένως ορίστηκε δικάσιμος για τις 2 Δεκεμβρίου. Τα κτήνη των ΜΑΤ επιτέθηκαν εκδικητικά και με αγριότητα στους συγκεντρωμένους στον περίβολο των Δικαστηρίων, ανοίγοντας κεφάλια, καταδιώκοντας τους και έξω από απ’ αυτά.

Οι εμπνευστές της εν λόγω χολυγουντιανής παραγωγής, όπως και κάθε όμοιος τους στο παρελθόν, νομίζουν ότι με την επίδειξη ισχύος, με ωμότητες, και κάθε λογής αγριότητες, θα επιβληθούν στον κοινωνικό χώρο, ότι θα αυτοπροβληθούν ως παντοδύναμοι και άτρωτοι, ότι θα τρομοκρατήσουν τους πάντες. Γελάσθηκαν οικτρά, στο παρελθόν, άλλο τόσο θα αποτύχουν και τώρα στους σχεδιασμούς τους.

 

 


πηγη: https://anarchypress.wordpress.com

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου