Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 20 Οκτ 2022
Ο Θ. Δρίτσας ματαιώνει τη συνέντευξη Τύπου με τον Αλ. Κούγια
Κλίκ για μεγέθυνση
20.10.2022, 17:43
 

Η άθλια δήλωση του δικηγόρου ενός εκ των αστυνομικών που κατηγορούνται για τον βιασμό της 19χρονης στο Α.Τ. Ομόνοιας, ότι η κοπέλα «ικανοποίησε μια φαντασίωση της», ήταν η αφορμή για να ακυρώσει ο Θοδωρής Δρίτσας την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Κούγια, για την υπόθεση του δυστυχήματος στην Αίγινα το 2016.

Ο βουλευτής Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι η δήλωση αυτή, του «προκάλεσε φρίκη» και προσθέτει ότι του είναι «αδύνατον να καθίσει στο ίδιο τραπέζι μαζί σας και να δώσω κοινή συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου, έστω και αν αυτή είναι προγραμματισμένη».

Επισημαίνει ότι «σε αυτή τη συγκυρία εξαντλήθηκε από τη μεριά μου και η πλέον ρομαντική διάθεση υπέρβασης συμβατικών κανόνων, που ομολογώ ήταν το μόνο κίνητρο για την πρόσκληση που σας απεύθυνα και την οποία αποδεχθήκατε. Ο καθείς με τα όπλα του».

Ο Θοδωρής Δρίτσας κοινοποιεί την επιστολή του και στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

H επιστολή του Θοδωρή Δρίτσα στον Αλέξη Κούγια

Πειραιάς, 20 Οκτωβρίου 2022 
 
Κύριε Αλέξη Κούγια,
 
κανονικά, σήμερα είχα προγραμματίσει να ρυθμίσω σε συνεννόηση μαζί σας τις τελευταίες λεπτομέρειες για την προγραμματισμένη από κοινού και κατ' αντιπαράσταση συνέντευξη τύπου, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, σχετικά με το τραγικό δυστύχημα της Αίγινας στις 16 Αυγούστου 2016, μετά από την αποδοχή εκ μέρους σας της δικής μου πρόκλησης-πρόσκλησης, αφού προηγήθηκε η ανταλλαγή εξώδικων δηλώσεων και άλλων ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
 
Ακούγοντας όμως και διαβάζοντας μόλις χθες τη δημόσια δήλωσή σας σχετικά με την 19χρονη γυναίκα που κατήγγειλε το βιασμό της από αστυνομικούς στο ΑΤ Ομόνοιας, σπεύδω να σας ενημερώσω ότι ανακαλώ την προαναφερθείσα πρωτοβουλία μου και ματαιώνω την προγραμματισθείσα συνέντευξη τύπου.
 
Η δήλωσή σας "Η κοπέλα ικανοποίησε μία φαντασίωσή της", μου προκάλεσε φρίκη. Δεν έχει πλέον κανένα νόημα, αντίθετα μού είναι κυριολεκτικά αδύνατον να καθίσω στο ίδιο τραπέζι μαζί σας και να δώσω προς τους εκπροσώπους του τύπου κοινή συνέντευξη, έστω κι αν αυτή, όπως ήταν προγραμματισμένη, θα ήταν προς δημόσια αντιπαράσταση και αντιπαράθεση απόψεων σχετικά με τους τουλάχιστον απολύτως αβάσιμους επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς από εσάς και από το 2016 εναντίον μου ως Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και εναντίον του τότε Αρχηγού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου ε.α. κυρίου Σταμάτη Ράπτη, για "συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων" του τραγικού και πολύνεκρου συμβάντος.
 
Κύριε Αλέξη Κούγια,
 
ιδιαίτερα σε αυτήν τη συγκυρία, εξαντλήθηκε από τη μεριά μου και η πλέον ρομαντική διάθεση υπέρβασης συμβατικών κανόνων, που ομολογώ ότι ήταν το μόνο κίνητρο για την πρόκληση που σας απηύθυνα και την οποία αποδεχτήκατε. 
 
Ο καθείς και τα όπλα του.
 
Θοδωρής Δρίτσας
 
ΥΓ: Κοινοποιώ ταυτόχρονα την παρούσα επιστολή μου προς τον αξιότιμο Πρόεδρο του Δ.Σ.Π. κ. Ηλία Κλάππα και προς τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την ενημέρωσή τους αλλά και για να εκφράσω για μία ακόμα φορά τα βαθύτατα αισθήματα τιμής προς εκείνους που με γενναιοδωρία αποδέχτηκαν το αίτημά μου και παραχώρησαν την Αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Σ.Π., για την πραγματοποίηση της συνέντευξης τύπου, η οποία πλέον ματαιώνεται οριστικά. Τους ευχαριστώ και τους υπολήπτομαι. 
 
Θοδωρής Δρίτσας​​
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου