Ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος είχε δεχθεί πυροβολισμό στο κεφάλι από αστυνομικό έπειτα από καταδίωξη, εξέδωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25.

«Η τραγική εξέλιξη στην υπόθεση του Κώστα Φραγκούλη προκαλεί θλίψη και οργή. Θλίψη γιατί ένα παιδί 16 χρονών έχασε τη ζωή του, οργή γιατί αυτό συνέβη από σφαίρα αστυνομικού. Μια σφαίρα στο κεφάλι για παράβαση 20 ευρώ», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, στην Ελλάδα της διαφθοράς και της παρακμής η ανθρώπινη ζωή γίνεται όλο και πιο φθηνή. Η αστυνομική αυθαιρεσία με τις ευλογίες Θεοδωρικάκου-Μητσοτάκη οξύνεται. Η αίσθηση αδικίας και ανασφάλειας πνίγει τους πολίτες», τονίζει και καταλήγει:

«Ένα μόνο αίτημα: παντού Δικαιοσύνη. Αυτό θα υπηρετήσει η προοδευτική κυβέρνηση της πολιτικής αλλαγής».

«Οργή και αγανάκτηση μάς πλημμυρίζει όλες και όλους, όσ@ απαιτούμε "Δηκεοσηνι", διότι οι ζωές των Ρομά μετράνε, οι ζωές των νέων ανθρώπων μετράνε, η ζωή κανενός δεν μπορεί να αφαιρείται για 20 ευρώ βενζίνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 μετά την είδηση του θανάτου του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη.

ΜέΡΑ25: Μας πλημμυρίζει οργή και αγανάκτηση

Με δήλωσή του ο εκρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης, είπε πως τραγική αυτή κατάληξη επιβεβαιώνει πως «όσο συνεχίζει η ατιμωρησία της ΕΛ.ΑΣ., την οποία ασπάζεται ο ίδιος ο υπουργός "Προστασίας του Πολίτη", που επισκέφτηκε τους δολοφόνους του Νίκου Σαμπάνη τόσο θα θρηνούμε νέα παιδιά».

«Η ατιμωρησία αυτή των αστυνομικών που σκότωσαν τον Νίκο Σαμπάνη, σκότωσε τον 16χρόνο Ρομά Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Οργή και αγανάκτηση μάς πλημμυρίζει όλες και όλους, όσ@ απαιτούμε "ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ", διότι οι ζωές των Ρομά μετράνε, οι ζωές των νέων ανθρώπων μετράνε, η ζωή κανενός δεν μπορεί να αφαιρείται για 20 ευρώ βενζίνης. Να αφοπλιστούν και να καταργηθούν εδώ και τώρα οι στρατιωτικοποιημένες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. που δολοφονούν νέους ανθρώπους και μάλιστα με ρατσιστικό κίνητρο, ενώ επιβραβεύονται κιόλας από την Πολιτεία με 600 ευρώ. Να σταματήσει η κυβέρνηση και η δικαστική εξουσία να υποθάλπουν αυτή την ατιμωρησία της ΕΛ.ΑΣ. που οδηγεί σε νέα δολοφονικά χτυπήματα», αναφέρεται.

πηγη: https://tvxs.gr