Σε νέες αποκαλύψεις προχωρά η δημοσιογράφος Ματίνα Στεβή-Γκρίντνεφ που συνυπέγραψε το ρεπορτάζ των New York Times για την άδεια που έδωσε η κυβέρνηση ώστε να εξάγει η Intellexa το Predator στη Μαδαγασκάρη. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε αναρτήσεις στο Twitter, πρόσωπα από τον «γαλάζιο» χώρο, από τον ευρύτερο κύκλο της κυβέρνησης και της ΝΔ, παραδέχονται πως τέθηκαν υπό παρακολούθηση αλλά αρνούνται να μιλήσουν δημόσια φοβούμενοι το πρόβλημα που θα προκαλούσαν στην κυβέρνηση.  

«Έλληνας-θύμα του Predator, άτομο που επένδυσε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μου είπε: Ξέρω ότι με χάκαραν. Ξέρω τι ντροπιαστικά πράγματα υπάρχουν στο κινητό μου. Πώς μπορώ να μιλήσω; Επίσης ανησυχώ, ότι αν μιλήσω, η αντιπολίτευση θα το εκμεταλλευτεί», αναφέρει σε ανάρτησή της η Ματίνα Στεβή-Γκρίντνεφ. 

Φαίνεται πως στην ίδια «ομηρία» βρίσκονται και άλλα πρόσωπα. Σε δεύτερη ανάρτησή της τονίζει πως «το κρίσιμο πρόβλημα στο ρεπορτάζ από την Ελλάδα ήταν ότι τα νέα θύματα του Predator δεν ήθελαν να μιλήσουν». «Μίλησα με 7 άτομα που επιβεβαίωσαν ότι είχαν χακαριστεί. Δεν τους περιλάβαμε, γιατί αρνήθηκαν να ελεγχθούν τα κινητά τους από την σήμανση. Χρειαζόμασταν αποδείξεις. Επέλεξαν να μην το κάνουν», γράφει η δημοσιογράφος. 

πηγη: https://tvxs.gr