Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας κατηγορούν τη Ρωσία για τυφλό στρατιωτικό χτύπημα σε κατοικημένη περιοχή, με τον πύραυλο να πλήττει εννιαώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια Μπίλγκοροντ-Δνείστερου, περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της Οδησσού, σύμφωνα με τον Σερχίι Μπρατσούκ, τον εκπρόσωπο των περιφερειακών αρχών της Οδησσού.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος προειδοποίησε τους χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να μην αποκαλύπτουν τις κινήσεις των στρατευμάτων και των υπηρεσιών των πρώτων βοηθειών.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, μην γράφετε ούτε πού, ούτε από ποιους, ούτε πότε!», για να μην τεθούν σε κίνδυνο στρατιωτικοί, τόνισε σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του.

Δύσκολη η κατάσταση στα ανατολικά

Την ίδια ώρα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο βραδινό μήνυμά του, παραδέχθηκε για ακόμη μια φορά ότι η Ρωσία έχει σφίξει επικίνδυνα τον κλοιό στην Ανατολική Ουκρανία.

Οι δυνάμεις της Μόσχας κατέχουν το 95% της περιφέρειας του Λουγκάνσκη, ενώ, όπως όλα δείχνουν είναι θέμα ημερών ή και ωρών η κατάληψη της πόλης Λισιτσάνσκ.

Ουκρανικά στρατεύματα στη συγκεκριμένη πόλη αναφέρουν ότι κινδυνεύουν να περικυκλωθούν από τον ρωσικό στρατό στις εγκαταστάσεις διυλιστηρίου.

Σε αναφορά του για την «επίθεση» του ρωσικού στρατού στην περιοχή του διυλιστηρίου, περίπου 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της Λισιτσάνσκ, το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε ότι είχε εν μέρει επιτυχία.

Τα ρωσικά στρατεύματα «διεξήγαγαν επίθεση σε τομείς στο βορειοανατολικό τμήμα του διυλιστηρίου της Λισιτσάνσκ, στην κοινότητα Τοπολίβκα και το βόρειο τμήμα των κοινοτήτων Βοβτσογιάριβκα και Μαλορεζάντσεβο», διευκρίνισε.

Η Λισιτσάνσκ είναι η τελευταία πόλη που απομένει στα χέρια των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιφέρεια Λουγκάνσκ, στη λεκάνη του Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική Ουκρανία, την οποία η Μόσχα επιχειρεί να θέσει ολόκληρη υπό τον έλεγχό της.

Στη γειτονική περιφέρεια Ντανιέτσκ, ρωσικές προσπάθειες προέλασης κοντά στη Σλοβιάνσκ και στη Μπαχμούτ απωθήθηκαν», σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο, που ωστόσο σημείωσε πως κατά μήκος του μετώπου οι ουκρανικές θέσεις σφυροκοπούνται από το ρωσικό πυροβολικό και την αεροπορία.

πηγη: https://thepressproject.gr