Εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια καθοδηγούμενη από τη ΝΔ , τους ακροκεντρώους συμμάχους της και τον φιλικό της Τύπο επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ  και προσωπικά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το εναρκτήριο λάκτισμα της επίθεσης έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Πολλοί εξεπλάγησαν από την πρωτοφανή βιαιότητα της επίθεσης. Δεν ήξεραν ότι είχε  προηγηθεί η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ όπου για πρώτη φορά με αυτή την σαφήνεια είπε ότι η θέση της ΝΔ είναι στην αντιπολίτευση και του ΠΑΣΟΚ στην προοδευτική διακυβέρνηση.

Αυτή η προοπτική κυριολεκτικά παγώνει τη ΝΔ γιατί ανοίγει τον δρόμο υπό προϋποθέσεις για τον σχηματισμό προοδευτικής  κυβέρνησης συνεργασίας ήδη από την κάλπη της απλής αναλογικής. Ακολούθησε η μέτρηση των τάσεων Δεκεμβρίου της MRB και το αίμα τους πάγωσε έτι περαιτέρω.

Η ΝΔ συνέχισε την καθοδική της πορεία, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία συνέχισε να σκαρφαλώνει και το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ είχε μια μικρή πτώση. Και αυτό χωρίς να έχει συμπεριλάβει η μέτρηση τις επιπτώσεις των περιπτώσεων Χατζηδάκη , Καϊλή, Σπυράκη και Αβραμόπουλου.

Ξεκίνησε αμέσως η επίθεση κατατρομοκράτησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με την απειλή  ότι οι επόμενες μετρήσεις θα καταγράψουν μεγάλη πτώση του κόμματος . Η κορύφωση επήλθε χθες, όπου ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία εμφανίστηκαν  τρεις μετρήσεις να επιβεβαιώσουν την ελεύθερη πτώση του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Οι δυο από αυτές δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα: καταγράφουν μέσα σε αυτή τη δυσώδη κατάσταση άνοδο της ΝΔ. Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να τον μειώσουν - κάπου πρέπει να πάνε τα ποσοστά - αλλά του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ του δίνουν και καταλαβαίνει. Είναι βέβαιο ότι θα είχαμε και άλλη μια  πανομοιότυπη μέτρηση, αν η Εφημερίδα των Συντακτών δεν είχε αποκαλύψει τα 29 εικονικά τιμολόγια της Εταιρείας Δημοσκοπήσεων Mark. 

Η στόχευση των εγκεφάλων της επίθεσης είναι πολλαπλή . Πρώτα βέβαια να καθησυχάσει τον  κόσμο  της ΝΔ που βλέπει ότι μετά τα δεκαπενταριά τελειώνουν και τα οκτάρια της διαφοράς και φτάσαμε στον προθάλαμο του στατιστικού λάθους.

Κάνουν, λοιπόν, μια τεχνητή ένεση αισιοδοξίας  στον σαστισμένο κόσμο τους.  Η δεύτερη στόχευση είναι να τρομοκρατήσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ώστε να απομακρυνθεί από την ψηφοφθόρα όσμωση με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και να αναθαρρήσει η δεξιά πτέρυγα του κόμματος που μετά τις πομπές της Καϊλή έχει λουφάξει αποδυναμωμένη.

Το σχέδιο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Και πολλά θα εξαρτηθούν από την ψυχραιμία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Αν τρομοκρατηθεί και κάνει πίσω θα πέσει μέσα στην παγίδα που στήνουν οι κοινοί μας αντίπαλοι. Που απέδειξαν και στον πιο δύσπιστο, πόσο αδίστακτοι είναι για να κρατηθούν στην εξουσία . Και οι οποίοι έχουν ακόμα εφεδρείες - πέμπτη φάλαγγα από υπολείμματα του ΑντιΣΥΡΙΖΑ Μετώπου- στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Έχουμε πει εδώ και καιρό ότι η γραμμή των ίσων αποστάσεων όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη βίαιη επίθεση που εξαπέλυσε διευκολύνει τον Νίκο Ανδρουλάκη να πετάξει  το υποδεκάμετρο  και αυτό το αντιλαμβάνονται οι προοδευτικοί πολίτες που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Ελπίζω η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ να αντιδράσει και να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες. Να αγνοήσει τις απειλές και να προσανατολιστεί οριστικά στη γραμμή της συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας από την κάλπη της απλής αναλογικής. Είναι η ώρα των καθαρών λύσεων και όποιος διστάζει μπροστά στο υπαρκτό δίλημμα χάνει αμφίπλευρα.  

Σε ό,τι μας αφορά δεν θέλουμε ένα αποδυναμωμένο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Θέλουμε ένα ισχυρό αλλά και αξιόπιστο σύμμαχο.

* Ο Νίκος Μπίστης είναι Συντονιστής του Πολιτικού Σχεδιασμού και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία 

πηγη: https://tvxs.gr