Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 05 Νοέ 2020
Ας ελπίσουμε ότι ο Θεός θα λυπηθεί την Αμερική: Ο διεφθαρμένος Τραμπ εξευτέλισε το διεφθαρμένο σύστημα των Δημοκρατικών…
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Ότι η Αμερική εισήλθε από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης σε μία μεγάλη περιπέτεια, το γνωρίζει ο καθένας. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το τέλος αυτής της πολύ δυσάρεστης ιστορίας. Διότι η υπερδύναμη βρίσκεται ενώπιον του απόλυτου αδιεξόδου και χάους.

 

Ακόμα και αν μετά την καταμέτρηση και της τελευταίας ψήφου, εκλεγεί ο ένας εκ των δύο υποψηφίων, η νίκη του θα αμφισβητηθεί. Και αυτό που φοβίζει περισσότερο, είναι ότι θα αμφισβητηθεί στους δρόμους. Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται είναι βούτυρο στο ψωμί των ακραίων, που ακονίζουν τα μαχαίρια τους.

Την Τρίτη, πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος είπε κάποια στιγμή στους συνεργάτες του ότι αυτή η εκλογική μάχη θα αποφασιστεί από τα δικαστήρια. Δεν ξέρουμε αν είχε κάποια πληροφόρηση, αλλά αυτό θα συμβεί. Ήδη ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για εκλογική απάτη, δίνοντας το σύνθημα στους οπαδούς του, ότι του έκλεψαν την νίκη. Βαριές και ασήκωτες οι κατηγορίες. Και πρέπει να δώσει αποδείξεις, διότι πρόκειται για απειλή στην αμερικανική Δημοκρατία.

  • Αλλά, δεν παρουσιάζεται νικητής μόνο ο σημερινός πρόεδρος. Και το στρατόπεδο του Τζο Μπάιντεν διεκδικεί τη νίκη. Η επικεφαλής της εκστρατείας του είναι κατηγορηματική ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος θα κερδίσει τις εκλογές όταν καταμετρηθούν και οι ψήφοι αυτών που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα μέρες πριν.

Βλέπουμε μία αποφασιστικότητα από τους Δημοκρατικούς τούτες τις ώρες, που τονίζουν ότι δεν θα αποδεχθούν με καμία δύναμη το αποτέλεσμα, ούτε θα χαρίσουν τις εκλογές στον πρόεδρο Τραμπ. Νομίζω ότι αν έδειχναν την ίδια αποφασιστικότητα και στην προεκλογική περίοδο, τώρα δεν θα βρισκόταν η χώρα σε αυτό αδιέξοδο. Ξέρετε κάτι αγαπητοί αναγνώστες;

Είναι χειρότερα τα πράγματα από το 2000, και οι υπεύθυνοι ηγέτες της υπερδύναμης, και από τα δύο κόμματα, αποδείχθηκαν ανεύθυνοι.

Η επικεφαλής της εκστρατείας του κ. Μπάιντεν πιστεύει ότι όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση ο Δημοκρατικός υποψήφιος θα έχει λάβει περισσότερους από τους εκλέκτορες που χρειάζεται για να εκλεγεί.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η πολιτεία του Μίσιγκαν είναι δική τους, κάτι το οποίο αμφισβητεί δικαστικά πλέον ο κ. Τραμπ. Υποστήριξε ότι η πολιτεία του Γουισκόνσιν είναι ήδη δική τους. Και αυτό αμφισβητείται από τους αντιπάλους τους. Και εξέφρασε αισιοδοξία ακόμα και για την Πενσιλβάνια, αλλά και την Τζόρτζια.

Από την πλευρά του επιτελείου του κ. Τραμπ, ομιλεί ο ίδιος. Τον περιγράφουν οργισμένο -άλλωστε φάνηκε και στη δημόσια ομιλία του. Χρησιμοποιεί βαριές κουβέντες στο πλαίσιο του δόγματός του για αμφισβήτηση του συστήματος. Είναι αυτός ο πόλεμός του εναντίον του συστήματος, που τον βοήθησε σε τούτες τις εκλογές. Απέδειξε ότι είναι μεγάλος αγωνιστής, είτε συμφωνεί κανείς μαζί του, είτε διαφωνεί. Δεν το βάζει κάτω ποτέ αυτός ο άνθρωπος. Και πρέπει να του αναγνωριστεί ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα.

Επιμένει στον ισχυρισμό του για κλοπή των εκλογών. Και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι το τέλος. Ο κ. Τραμπ μίλησε κάποια στιγμή για κίνημα. Ομιλεί βεβαίως για κίνημα εναντίον των πάντων. Μην νομίζετε ότι έχει την παραμικρή εκτίμηση για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

  • Δήλωσε την Τετάρτη ότι «χθες το βράδυ (την Τρίτη) είχα προβάδισμα, συχνά σταθερό, σε πολλές Πολιτείες κλειδιά, τις περισσότερες από τις οποίες ελέγχουν οι Δημοκρατικοί. Τότε, μία προς μία, άρχισαν να εξαφανίζονται με μαγικό τρόπο, καθώς γινόταν η καταμέτρηση των ψήφων. ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ και οι “δημοσκόποι” έπεσαν σε ένα μεγάλο και ιστορικό λάθος».

Σε ότι αφορά τους δημοσκόπους έχει απόλυτο δίκιο. Μόνο που έπεσαν έξω και οι δικοί του δημοσκόποι. Για τα υπόλοιπα, ο καθένας καταλαβαίνει ότι τη λύση θα δώσουν τα δικαστήρια. Επαναλαμβάνω ότι ουδείς εκ των δύο υποψηφίων θα αποδεχθεί τη νίκη του άλλου. Και ποιος θα μπορέσει, άραγε, να λύσει αυτόν τον γόρδιο δεσμό. Φοβάμαι, ούτε τα δικαστήρια…

Η επικεφαλής της εκστρατείας του κ. Μπάιντεν ήταν απόλυτη. Υποστηρίζει ότι έχασε ήδη ο σημερινός πρόεδρος. Και είπε και μία κουβέντα που προκάλεσε την οργή του κ. Τραμπ. Ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο βάση του οποίου θα επικρατήσει στις εκλογές ο σημερινός Πρόεδρος.

Και πως το ξέρει, δικαιούνται να αναρωτηθούν οι οπαδοί του κ. Τραμπ…

Όπως και να το δει κανείς το θέμα, η Αμερική αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα. Υποστηρίζουν οι Αμερικανοί συχνά ότι ζουν στην μεγαλύτερη Δημοκρατία στον πλανήτη. Και αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα δημοκρατίας είναι τεράστιο.

Τι περιμένουμε λοιπόν; Ο κ. Τραμπ έδειξε το δρόμο των δικαστηρίων. Είναι μία περίπλοκη και πολύπλοκη διαδικασία και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, διότι θα βλέπουμε αλλαγές στην πορεία. Και θα είναι απρόβλεπτες αυτές αλλαγές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο του κ. Τραμπ προβλέπει προσβολή του εκλογικού αποτελέσματος πρώτα στην Πενσυλβάνια, εάν χάσει, αλλά και σε άλλες πολιτείες. Και τα δύο επιτελεία πιστεύουν ότι στις επίμαχες πολιτείες τα αποτελέσματα θα είναι πολύ κοντά.

  • Το επιτελείο του κ. Τραμπ, που μπορεί στο τέλος να χάσει την συγκεκριμένη πολιτεία, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη της Πενσιλβάνιας. Θα απευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας και θα απαιτήσει να μην μετρήσουν οι επιστολικές ψήφοι που αναμένεται να φτάσουν από σήμερα έως και την Παρασκευή.

Το επιτελείο του κ. Μπάιντεν είναι σίγουρο ότι η πλειοψηφία αυτών των ψήφων τους ανήκουν. Άλλωστε αυτό φαίνεται στην καταμέτρηση. Οι Δημοκρατικοί πλέουν σε πελάγη αισιοδοξίας ξαφνικά. Πιστεύουν, όπως είπε και η επικεφαλής της εκστρατείας, ότι κέρδισαν.

Ο Τραμπ θα τα παιξει όλα για όλα στην Πενσιλβάνια, αν στο τέλος χάσει. Και ήδη είπε ότι δεν θα δεχθεί την ήττα, διότι είναι προϊόν απάτης. Πρόκειται για κλοπή των εκλογών, σημείωσε με αποφασιστικότητα.

Η διαδικασία αυτή θα φτάσει στη συνέχεια μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου η πλειοψηφία των δικαστών τον υποστηρίζουν.

Δεν θα γνωρίζουμε σύντομα τον Πρόεδρο της Αμερικής. Ίσως αυτή η υπόθεση τραβήξει για ένα και πλέον μήνα. Αλλά, στο μεταξύ δεν γνωρίζουμε τώρα πως θα αντιδράσουν οι οπαδοί των δύο υποψηφίων. Μπορούμε μόνο να εικάσουμε.

Εκφράζονται φόβοι για πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Όλοι ευχόμαστε να διαψευστούν αυτοί που με βεβαιότητα υποστηρίζουν ότι θα γίνουμε μάρτυρες σοβαρότατων επεισοδίων.

  • Η χώρα είναι απόλυτα διχασμένη. Οι πολίτες φοβούνται γι’ αυτήν την ίδια τη Δημοκρατία. Ο πρόεδρος Τραμπ αποδείχθηκε …εννιάψυχος, αμφισβήτησε το σύστημα και μπορεί να το νικήσει και να το εξευτελίσει με την επανεκλογή του.

Οι Δημοκρατικοί πρέπει να ξαναδούν τις σχέσεις τους με το ακροατήριο τους, διότι εγκατέλειψαν τις αξίες τους και τα πιστεύω τους για χάρη μίας μικρής κάστας πολυεκατομμυριούχων, που επιμένουν να θέλουν να ελέγξουν τις ζωές των ανθρώπων. Φτάσαμε στο σημείο, ακόμα και Δημοκρατικοί ψηφοφόροι, να πιστεύουν ένα προβληματικό άνθρωπο, ο οποίος βεβαίως τους λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν.

Το μυστικό του κ. Τραμπ είναι αυτός ο μοναχικός του πόλεμος εναντίον του συστήματος. Είναι ένα σύστημα διεφθαρμένο, που θα μπορεί να νικηθεί από ένα εξίσου διεφθαρμένο Πρόεδρο.

Ας ελπίσουμε ότι ο Θεός θα λυπηθεί την Αμερική.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Γιατί να το κρύψουμε… Οι Δημοκρατικοί πόνταραν σε ένα …κουτσό άλογο! Όπως και το 2016 με τη διεφθαρμένη πολιτικά Χίλαρι Κλίντον. Δικαιωθήκαμε όσοι λέγαμε ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν έπρεπε να είναι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος. Εκτός όλων των άλλων, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας. Έπρεπε να προτιμήσει την πολιτική συνταξιοδότηση…

ΑΠΟ ΤΟ HELLAS JOURNAL.GR

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου