«Καμία κακοποίηση πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές», απαντά με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα απίστευτα γεγονότα άγριας αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Γαλάτσι, χθες το απόγευμα.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες και τους αυτόπτες μάρτυρες, οι άνδρες των ΜΑΤ, μαινόμενοι, εγκλώβισαν έξω από τουαλέτα της καφετέριας  μια θαμώνα με το 5χρονο παιδί της, που δέχτηκαν πολλαπλά χτυπήματα, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, η γυναίκα ακούγεται να κραυγάζει: «τι κάνετε, τι κάνετε;», η ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει ότι «κατά τη διάρκεια των περιστατικών στο κατάστημα, από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε μία φορά χρήση δακρυγόνου αερίου (φυσούνα). Περίπου δύο ώρες μετά από αυτά τα περιστατικά αναφέρθηκε ότι δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή μετά από δύο ώρες) από παρακείμενο σημείο, ανέφεραν ενόχληση στο λαιμό. Συνεπώς, καμία κακοποίηση -και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές».

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικές πηγές παραδέχονται ότι χρησιμοποίησαν χημικά ακόμα και μέσα σε κατάστημα, όπου βρίσκονταν ανύποπτοι πολίτες που ξαφνικά είδαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ να εισβάλλουν και να τους ψεκάζουν με χημικά.

Εντύπωση δε προκαλεί η σημείωση της ΕΛ.ΑΣ., ότι «οι αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν συνιστούν γεγονότα».

πηγη:https://tvxs.gr