Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 19 Μάρ 2020
Πακτωλός χρημάτων και περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας
Κλίκ για μεγέθυνση
19.03.2020, 09:42

 

 
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όλος ο πλανήτης. Πακέτα δισεκατομμυρίων για τις οικονομίες και αγωνιώδεις προσπάθειες περιορισμού του κορονοϊού.

•Παγκοσμίως οι αριθμοί αυξάνονται: 218.800 τα κρούσματα και τουλάχιστον 8.800 οι νεκροί
•418 συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας - Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων
•Αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών - Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία
•ΕΚΤ: Νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης 750 δισ με συμμετοχή και τον ελληνικών ομολόγων
•Η Κίνα ανέφερε για πρώτη φορά ότι δεν καταγράφηκαν νέα περιστατικά στην κοινότητα χθες. Και τα 34 νά κρούσματα ήταν "εισαγώμνα" από άλλες χώρες.
•Στις ΗΠΑ είναι τουλάχιστον 8.736 τα κρούσματα και 149 οι θάνατοι, το 80% των οποίων είναι άτομα άνω των 65 ετών.
•Με καθυστέρηση μέτρα στη Βρετανία: από αύριο κλείνουν τα σχολεία μέχρι νεωτέρας σε ολόκληρη τη χώρα, κλειστοί θα είναι δεκάδες σταθμοί του μετρό στο Λονδίνο και 10.000 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων θα τεθούν «σε επιφυλακή» για να στηρίξουν τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.
•Δραματική κατάσταση για αεροπορικές εταιρείες και αυτοκινητοβιομηχανίες.
•Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία έκλεισαν τα σύνορά τους για τους ξένους. Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε τα επιτόκια για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα
•Αυξάνεται η υποψία περί αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αντιπρόεδρος της ιαπωνικής κυβέρνησης ανέφερε ότι οι αγώνες είναι «καταραμένοι»
•152 νέα κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στη Νότια Κορέα ανέτρεψαν την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον κορονοϊό

09:56

Κανένα νέο εσωτερικό κρούσμα στην Κίνα.

Σήμερα η Κίνα ανακοίνωσε πως δεν έχει καταγραφεί κανένα νέο εσωτερικό κρούσμα Covid-19 για πρώτη φορά από την εμφάνιση της επιδημίας.

Συνεχίζονται, όμως, οι καταγραφές νέων κρουσμάτων από ανθρώπους που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

09:51

152 νέα κρούσματα πάγωσαν την αισιοδοξία στη Νότια Κορέα

Αλματώδη αύξηση των νέων κρουσμάτων στη Νότια Κορέα, γεγονός που αντέστρεψε την τάση επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας που καταγραφόταν τις τελευταίες ημέρες.

Όπως ανακοίνωσαν τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), εντοπίστηκαν 152 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

 

Τα 97 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ντέγκου, τα 74 στον οίκο ευγηρίας.

Ο εντοπισμός της νέας εστίας ώθησε τις αρχές της μεγαλούπολης των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων να αρχίσουν εκτενείς ελέγχους σε άλλους οίκους ευγηρίας, όπου ζουν ή εργάζονται πάνω από 33.000 άνθρωποι, τρόφιμοι και προσωπικό.

Άλλοι 407 ασθενείς βγήκαν από την καραντίνα. Το σύνολό τους ανέρχεται συνολικά σε 1.947. Ο αριθμός των ανθρώπων που ιάθηκαν παραμένει σημαντικά υψηλότερος από αυτόν των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

.Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, έχουν υποκύψει 92 ασθενείς — άλλοι επτά πέθαναν το τελευταίο 24ωρο — στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι με υποκείμενες παθήσεις, μετά τη μόλυνσή τους από τον SARS-CoV-2, ο οποίος επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα. Το ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα ανέρχεται σε 1,07%.
 

09:41

Αναστολή πτήσεων

Η αυστραλιανή Qantas κι η θυγατρική της Jetstar αναστέλλουν όλες τις προγραμματισμένες διεθνείς πτήσεις από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Μαΐου.

Η  Air Canada θα αναστείλει σταδιακά την πλειοψηφία των δρομολογίων της προς τις ΗΠΑ από τις 31 Μαρτίου.

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 24 Μαρτίου θα έχει ανασταλεί «η πλειοψηφία των πτήσεων της». Χθες παγκοσμίως ματαιώθηκαν 12.094 πτήσεις.
 

09:40

Χωρίς τουρίστες λόγω πανδημίας... καθάρισαν τα κανάλια της Βενετίας

AFP news agency @AFP
VIDEO: The water in the Venice canals is becoming clearer as the city experiences a drop in tourism and reduction in canal traffic due to the health security measures imposed across Italy to fight the spread of the coronavirus
Embedded video562
293 people are talking about this

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου