Τρεις πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τοπικών μέσων, έχουν εγκλωβιστεί άτομα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το «Hλεία Live», πρόκειται για άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε στάβλο στο Πελόπιο, περιοχή για την οποία είχε δοθεί νωρίτερα εντολή προληπτικής εκκένωσης. Μαζί με το Πελόπιο, το μήνυμα του εκτάκτου ανάγκης του 112 ζητούσε την εκκένωση προς Πύργο (μέσω της Ε.Ο Τρίπολης – Ολυμπίας) και των κατοίκων Πλατάνου, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέου.

Στην περιοχή, που είναι ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φωτιά, ενώ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σχετικά με τη φωτιά στην Ηράκλεια, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη την κατάσταση».

Η πυρκαγιά σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Αυγούστου σε τρείς τοποθεσίες. Η μία αφορά στην περιοχή Ηράκλεια, με την Πυροσβεστική να δίνει εντολή για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας. Όπως μεταδίσει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική και για την προληπτική εκκένωση τριών ακόμη κοινοτήτων, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Ηράκλεια, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Ειδικότερα, δόθηκε εντολή για την εκκένωση των κοινοτήτων Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά, ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά οι κοινότητες, Ηράκλεια και Πουρνάρι.

Η δεύτερη είναι σε δασική έκταση στην περιοχή Καυκανιές, ενώ νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Μιράκα. την περιοχή, που είναι ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φωτιά.

πηγη: https://tvxs.gr