Η ερχόμενη Κυριακή 5 Μαρτίου, κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους στην Αλβανία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

O πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι η Αλβανία θα τιμήσει τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη την Κυριακή (5/3) με την κήρυξη της ημέρας εκείνης ως ημέρας εθνικού πένθους για τη χώρα, ενώ οι αλβανικές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια. Ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει επίσης έχει δηλώσει ότι η τραγωδία της Ελλάδας στα Τέμπη είναι και τραγωδία της χώρας του.

Χθες, Πέμπτη (2/3) η ολομέλεια της αλβανικής Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος, ενώ τη θλίψη για την πολύνεκρη τραγωδία εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

Οι νεκροί από το δυστύχημα ανέρχονται, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, σε 57.  Σύμφωνα με αλβανικές πηγές, στο μοιραίο τρένο επέβαιναν και Αλβανοί πολίτες, πέντε εκ των οποίων μέχρι χθες αγνοούνταν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Ευχαριστήριο μήνυμα του ΥΠΕΞ

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την απόφαση να κηρυχθεί η Κυριακή ημέρα πένθους στην Αλβανία, προς τιμήν των θυμάτων που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους στη σύγκρουση του τρένου στα Τέμπη», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Ευχαριστούμε τους γείτονες και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα προσωπικά που μοιραστήκατε τον πόνο μας, είμαστε βαθιά συγκινημένοι», πρόσθεσε.

πηγη: https://tvxs.gr