Στην επιβεβαίωση ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη σύμβαση για την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης των ελληνικών σιδηρογραμμών, την περίφημη σύμβαση «717» του 2014, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO).

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει πράγματι μια εν εξελίξει έρευνα, εξετάζοντας αποκλειστικά πιθανές ζημιές στα οικονομικά συμφέροντα στην ΕΕ», δήλωσε στο EURACTIV εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, δίχως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την πορεία των ερευνών.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Documento, σύμφωνα με το οποίο οι συμβάσεις σχετικά με την προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος European Train Control System (ΕΤCS) που είχαν υπογραφεί από τον ΟΣΕ το 2007, όπως επίσης και η σύμβαση για την επανεγκατάσταση συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στα τρένα που υπεγράφη το 2014, έχουν μπει στο μικροσκόπιο τις Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ.

Αυτά περιλαμβάνουν οικονομικά και χρηματοοικονομικά εγκλήματα, όπως η κατάχρηση κεφαλαίων, το ξέπλυμα χρήματος, η απάτη στον τομέα του ΦΠΑ και η διαφθορά.

πηγη: https://tvxs.gr