Σε έφοδο σε σπίτι που συνδέεται με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών με το παράνομο λογισμικό Predator προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν πριν από μερικά εικοσιτετράωρα έφοδο σε σπίτι στη Γλυφάδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μέχρι και το 2019 η ένοικος του σπιτιού εργαζόταν στο πλευρό του επιχειρηματία – κεντρικό πρόσωπο των παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνδέεται ως μέτοχος με την εταιρεία Intellexa που εμπορεύεται το λογισμικό υπoκλοπών Predator.

Από το 2020 και έπειτα η ένοικος του σπιτιού περιγράφεται ως υπάλληλος εταιρείας συμφερόντων έτερου επιχειρηματία που ελέγχεται για την ίδια υπόθεση. Αρμόδιες πηγές ενημέρωσης που ρωτήθηκαν σχετικά δήλωσαν χθες στην «Κ» ότι από το σπίτι κατασχέθηκαν υπολογιστές και ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης, οι οποίοι εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

πηγη: https://tvxs.gr