Οι παλινωδίες του Κ. Μητσοτάκη σε σχέση με την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου δείχνουν την ομηρία της ΝΔ στη δεξιά της πτέρυγα. Ο Βορίδης κέρδισε τον Πιερρακάκη και έτσι η ταφή του ως απλού ιδιώτη που ανακοινώθηκε έδωσε τη θέση της σε λαϊκό προσκύνημα και αναβαθμισμένη εκπροσώπηση της κυβέρνησης που σύρεται πίσω από τους φιλοβασιλικούς βουλευτές της ΝΔ.

Η κατάντια θα περιοριζόταν στα όρια της Δεξιάς αν δεν υπήρχε η ασυγκράτητη προθυμία των περισσότερων ΜΜΕ και ειδικά των καναλιών να αντιμετωπίσουν τον αποχαιρετισμό στον τέως σαν μείζον κοσμικοπολιτικό γεγονός με αποτέλεσμα να βλέπουμε συνεχώς στις οθόνες ρεπόρτερ Τατοϊου και απευθείας συνδέσεις για μια μαραθώνια κάλυψη της κηδείας που, σε μια αναπτυγμένη δημοκρατία, δεν θα είχε τέτοια δημοσιογραφική κάλυψη.

Η ατμόσφαιρα γίνεται πνιγηρή γιατί το υπερθέαμα για την κηδεία του Κ. Γλύξμπουργκ στήνεται σε μια συνθήκη δραματικής υποχώρησης των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου.

ΜΜΕ που δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον για το σκάνδαλο των υποκλοπών τα δίνουν όλα για τη μετάδοση κάθε πληροφορίας σχετικής με τις αφίξεις "γαλαζοαίματων".

Δεν είναι απλώς κακή ποιότητα ενημέρωσης και χαμηλό επίπεδο δημοσιογραφίας. Είναι μια βαθιά παρακμή, θεσμική και πολιτισμική, που επιτρέπει σε αυταρχικές πολιτικές δυνάμεις να νέμονται την εξουσία και να συγκρατούν την κοινωνική αντίδραση.

πηγη: https://tvxs.gr