Ως μάρτυρας υπεράσπισης της Εφημερίδας των Συντακτών, ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, κ. Νίκος Αλιβιζάτος είπε: «Μπορώ να διαβεβαιώσω με απόλυτη επαγγελματική συνείδηση ότι τα δημοσιεύματα είναι εξαιρετικά προσεκτικά γραμμένα. Αν ήθελα να δείξω στους φοιτητές ένα δημοσίευμα που δεν είναι συκοφαντικό θα έδειχνα το συγκεκριμένο. Οι δημοσιογράφοι αναφέρονται σε γεγονότα που δεν διέψευσε η άλλη πλευρά. Πιθανόν το μόνον επιλήψιμο εντός δέκα εισαγωγικών είναι το πρωτοσέλιδο… Οι slap αγωγές ασκούνται από τάχα θιγόμενα πρόσωπα ,συνήθως με εξουσία…Το δικαστήριο σας μπορεί να εισαγάγει και στο δικό μας δίκαιο με την απόφαση του σκέψεις και για το θέμα αυτό».
Ο Ζαχαρίας Κεσσές, δικηγόρος του Θανάση Κουκάκη, ρώτησε τον κ. Αλιβιζάτο για εταιρεία που φέρεται να έχει συστήσει ο Γρηγόρης Δημητριάδης, όσο εκτελούσε χρέη διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου, με μετοχικό κεφάλαιο χιλίων ευρώ. «Μονοπρόσωπη εταιρεία δεν αφήνεις τον υπουργό να την ιδρύσει, τον προφυλάσσεις» απάντησε.
Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, που έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων είπε πως «στόχος του δημοσιεύματος ήταν να αναδειχθεί η σχέση Δημητριάδη με τον Φ.Μπίτσιο, ο οποίος ήταν συνιδιοκτήτης της εταιρείας Ιντελέξα». Επίσης, ο Τάσος Τέλλογλου κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνάς του για το θέμα των υποκλοπών, παρακολουθούνταν από την αστυνομία.
Από την πλευρά του Γρηγόρη Δημητριάδη κατέθεσε ως μάρτυρας η Νικολέττα Μυλωνά, δικηγόρος στο γραφείο του ενάγοντος.
Ανέφερε ότι δεν υπήρχε κανενός είδους ασυμβίβαστο από την αρχική σχέση του κ. Δημητριάδη με την εταιρία που πούλησε και χαρακτήρισε τα επίμαχα δημοσιεύματα συκοφαντικά για το πρόσωπό του. Συμπλήρωσε ότι τον «κρέμασαν στα μανταλάκια» παρά το ότι ουδέποτε έχει κατηγορηθεί για κάτι ή έχει κληθεί να καταθέσει σαν μάρτυρας.
H ανάρτηση του δημοσιογράφου Θοδωρή Χονδρόγιαννου