Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 20 Δεκ 2020
Η CCC διαψεύδει τις αιτιάσεις Καλογρίτσα και ζητά τα χρήματα πίσω, εν αναμονή εισαγγελικής απόφασης
Κλίκ για μεγέθυνση

 




Καθώς ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση με την παροχή έγγραφων εξηγήσεων των μελών της οικογένειας Χούρυ, στην οποία ανήκει ο επιχειρηματικός κολοσσός CCC, την τελική απόφαση θα λάβει η Εισαγγελία, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα σταλεί η δικογραφία στη Βουλή σε ό,τι αφορά το σκέλος των καταγγελιών του Καλογρίτσα που αφορούν το πρόσωπο του πρώην υπουργού Ν. Παππά και τις αιτιάσεις Καλογρίτσα ότι παρενέβη αναφορικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016 και τις φερόμενες μεθοδεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για την απόκτηση τηλεοπτικού καναλιού με χρήματα που δεν κατείχε.  

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση Καλογρίτσα και τα σενάρια περί εμπλοκής του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016 επανάφερε, πριν από ένα μήνα,  η κατάθεση του επιχειρηματία στον πταισματοδίκη, με τον εργολάβο να επαναλαμβάνει στην κατάθεσή του τις κατηγορίες κατά του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της λιβανέζικης εταιρείας CCC, της οικογένειας Χούτη.

Η κατάθεση έγινε στο πλαίσιο της έρευνας των καταγγελιών του Καλογρίτσα για εμπλοκή του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην συμμετοχή του γιου του, Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 με χρήματα που υποστηρίζει ότι του κατέβαλε, με άλλη αιτιολογία, ο κατασκευαστικός Όμιλος CCC.

Τότε, εξηγήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας που επιτέθηκε για μία ακόμα φορά στην εφημερίδα Documento, ενώ για «ανακοίνωση με σκόπιμη δημιουργία συγχύσεων» έκανε λόγο ο Κώστας Βαξεβάνης, την οποία χαρακτήρισε «κατάπτυστη ηθικ΄κα και πολιτικά».

Η έρευνα του πταισματοδίκη Αμαρουσίου, κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας, έχει αφετηρία την μήνυση σε βάρος των υπευθύνων του λιβανέζικου κολοσσού στον χώρο των κατασκευών που κατέθεσε τον περασμένο Ιούλιο ο Καλογρίτσας ιδιοκτήτης της εταιρείας «Τοξότης». Η μήνυση αφορά την αντιδικία μεταξύ των δύο εταιρειών για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ .

Τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια μιας άσχετης αστικής υπόθεσης που αφορούσε την κατασκευαστική συμφερόντων του «Τοξότης» και την πολυεθνική κατασκευαστική, «CCC», ο Καλογρίτσας φέρεται να ενέπλεξε στις λεπτομέρειες της αντιδικίας των 3 εκ. ευρώ, τον Νίκο Παππά, τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου. Για την αγωγή που εκδικάστηκε την 1η Ιουλίου, ένας εκ των συνηγόρων του Καλογρίτσα ήταν και ο διωκόμενος στην υπόθεση Novartis, Ανδρέας Λοβέρδος.

Στο σήμερα, η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με την παροχή έγγραφων εξηγήσεων των μελών της οικογένειας Χούρυ, στην οποία ανήκει ο επιχειρηματικός κολοσσός CCC.

Από την πλευρά της εταιρίας του εργολάβου, Χρήστου Καλογρίτσα στη μήνυση και το υπόμνημα, που κατέθεσε στις δικαστικές αρχές έχει υποστηριχθεί πως η συμφωνία με τη λιβανέζικη εταιρία ήταν «εικονική», προκειμένου με τις «ευχές» του τότε Μεγάρου Μαξίμου και την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Του ισχυρισμούς Καλογρίτσα έχει διαψεύσει η CCC, με την δικογραφία να επιστρέφει στην Εισαγγελία προκειμένου να αποφασιστεί αν η δικογραφία πρέπει να σταλεί στη Βουλή, όσον αφορά το σκέλος Παππά.

Σχετικά με την αντιδικία CCC – Τοξότης, το Πρωτοδικείο της Αθήνας, με απόφαση του, δικαίωσε την πλευρά της οικογένεια Χούρυ, απορρίπτοντας ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της εταιρίας του Χρήστου Καλογρίτσα και κήρυξε άμεσα εκτελεστή την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Γενεύης.

Στην επιστολή της λιβανέζικης εταιρείας, πέρα από τις διαψεύσεις για τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα, η ίδια επικαλείται την απόφαση και του ελληνικού δικαστηρίου που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες και επικυρώνει αυτή του Ελβετικού Διαιτητικού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία τα 3 εκατ. ευρώ αφορούσαν στο έργο και πρέπει άμεσα ο Χ. Καλογρίτσας να τα επιστρέψει.

πηγη:The Press Project
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου