Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 31 Ιαν 2024
Καζάνι που (σιγο)βράζει η ΝΔ! Νικήτας Κακλαμάνης: Η Χριστοφιλοπούλου δεν αντιπροσωπεύει τίποτα – Ο Πρωθυπουργός να τραβήξει τα αυτιά υπουργών για τους αγρότες
Κλίκ για μεγέθυνση

 


 
 

«Το 2019, που ήταν μία παρόμοια από άποψη πολιτικής κυριαρχίας συγκυρία και τότε η Νέα Δημοκρατία ερχόταν όπως και ήρθε στις εθνικές εκλογές πήρε 33%. Εκεί τοποθετώ τον πήχη. Μπορούμε όμως και να επιτύχουμε καλύτερο στόχο προς τα πάνω».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι ίσως ο πρώτος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που βάζει καθαρά πήχη για το ποσοστό που πρέπει να πιάσει το κυβερνών κόμμα στις ευρωεκλογές ώστε να μιλά για νίκη. Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και την εκπομπή Μπρα-ντε-φερ ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι τοποθετεί το μίνιμουμ αυτού του ποσοστού στο 33%.

Ωστόσο ο κ. Κακλαμάνης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία θα έχει πρόβλημα εάν στις ευρωεκλογές η ευρωπαϊκή της ατζέντα είναι μόνο λιβανιστήρι στην σημερινή Ευρώπη όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Δύο πράγματα πρέπει να προσέξουμε. Το ένα είναι η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. Πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, με πρόσωπα όμως που σηματοδοτούν τις τάσεις αυτές. Και το δεύτερο σε ό,τι αφορά την προεκλογική μας ατζέντα, προς το εσωτερικό, δεν χρειάζεται να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές από την πολιτική που ασκούμε τώρα. Αλλά ως προς την ευρωπαϊκή μας ατζέντα η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αρχίσει να αναρωτιέται για ποια Ευρώπη μιλάμε; Μιλάμε για την Ευρώπη του σήμερα, δηλαδή την Ευρώπη των τραπεζών και των τραπεζιτών που το επιτόκιο των καταθέσεων είναι μηδέν και το επιτόκιο του δανεισμού 6%. Εάν πάμε με αυτό το λιβανιστήρι έχουμε κάνει λάθος στρατηγική. Εγώ είμαι ξεκάθαρος και το λέω».

Ο κ. Κακλαμάνης επανέλαβε την κριτική του όσον αφορά την είσοδο πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία αναφερόμενος και στην πρόσφατη ένταξη της Εύης Χριστοφιλοπούλου στην παράταξη.

«Εγώ είμαι από τους αυτούς που είμαι στη Βουλή σχεδόν κάθε μέρα. Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου το τι μας έλεγε παλιά η κ. Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή.

Κατά συνέπεια άλλο είναι να επιλέγεις πολιτικές που προσελκύουν κόσμο που δεν σε ψήφιζε για να σε ψηφίσει και άλλο να παίρνεις στελέχη τα οποία στον κόσμο αυτόν δεν αντιπροσωπεύουν σχεδόν τίποτα. Το απέδειξαν και οι τελευταίες εκλογές, όπου δεν εξελέγησαν καν με το κόμμα που ήταν. Άλλο λοιπόν η διεύρυνση, η οποία πρέπει να είναι ισόρροπη, να είναι ισότιμη, ώστε να μην προσβάλλεται η πολιτική μήτρα της παράταξης που είναι η πατριωτική λαϊκή δεξιά, είτε αρέσει είτε όχι».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου για τη δημιουργία νέου κόμματος εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να πάρει τίποτα από τη Νέα Δημοκρατία

«Δεν θα πάρει τίποτα από τη Νέα Δημοκρατία. Τίποτα. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Είναι φίλος μου ο Ανδρέας, επομένως οφείλω να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στην προσπάθειά του. Αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από απώλειες στο Κέντρο.

Εγώ εκτιμώ ότι θα πάρει ένα μικρό ποσοστό από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.».

Ο κ. Κακλαμάνης άσκησε κριτική σε υπουργούς για καθυστερήσεις όσον αφορά μέτρα που ήδη έπρεπε να ληφθούν για τους αγρότες καλώντας τον πρωθυπουργό να τραβήξει αυτιά.

«Υπάρχουν θέματα στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει το κεφάλι. Ακούω ότι ο κ. Σκυλακάκης την Παρασκευή θα εξαγγείλει τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Επειδή άκουσα τον πρωθυπουργό τον ίδιο να λέει ότι κακώς αυτό που υποσχεθήκαμε τον Νοέμβριο δεν το έχουμε κάνει μέχρι τώρα κι εγώ λέω κακώς. Ο πρωθυπουργός όμως οφείλει να τραβάει και τα αυτιά των υπουργών που κακώς δεν το είχαν κάνει μέχρι τώρα.

Δεν ξέρω ποιοι είναι υπεύθυνοι. Όποιοι είναι υπεύθυνοι δεν είναι να κάνουνε διαπιστώσεις μόνο».

Τέλος όσον αφορά το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε πως όσο περνάει ο καιρός τόσο εκτονώνεται η ένταση στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας έριξε όμως και τα καρφιά του για την ανοχή στην στάση υπουργών και υφυπουργών.

«Η γνώμη μου είναι όμως ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι ο αριθμός 100 έχει πιαστεί. Της θετικής ψήφου εννοώ. Από κει και επάνω πόσο δεν μπορώ να σας πω επακριβώς. Το 120 ψήφοι είναι το ιδεατό δεν το συζητάω καθόλου. Και θα σας πω κάτι. Δεν θα μιλάγαμε για ιδεατό εάν δεν είχαμε κάνει λάθη στη διαχείριση αυτής της υπόθεσης.

Επειδή δεν μασάω τα λόγια μου ο διαχωρισμός συμπεριφοράς Υπουργών και Υφυπουργών και η ανοχή προς τους υπουργούς και τους υφυπουργούς κάνει βουλευτές των ιδίων εκλογικών τους περιφερειών που μπορεί να ήθελαν να ψηφίσουν ναι να πάνε στην απέναντι πλευρά».

Πηγή: topontiki.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου