Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Μπισμπίκης έχει δηλώσει αναρχικός και πρόσφατα εξέφρασε με μια ανάρτηση την χειρότερη γνώμη για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Με μεγάλες επιτυχίες στο underground θέατρο (Ανθρωποι και ποντίκια, Κόκκινα φανάρια) έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές (Αγριες μέλισσες, Αυτή η νύχτα μένει) και ακόμη πιο γνωστός χάρη στην -υπερεκτεθειμενη στα ΜΜΕ- σχέση του με την τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή.

Μέσα στη ζάλη που φέρνει το ανελέητο φως των προβολέων, σε μια από τις πολλές δημόσιες διαχύσεις του με τη σύντροφό του απαθανατίστηκε με αναμμένο τσιγάρο στο χέρι σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Η ευκαιρία ήταν καταπληκτική για τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Παρόλο που οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου (που παραβιάζεται συνεχώς) και η επιβολή προστίμων είναι δουλειά της αστυνομίας, πήρε ο ίδιος την πρωτοβουλία να επιβάλλει την τάξη.

Το θέμα έγινε viral και αποκτά όλο και περισσότερη μιντιακή ύλη γιατί  είναι ανώδυνο για την κυβέρνηση και «πουλάει».

Η απάντηση του «Εναστρον»:

«Αγαπητοί φίλοι, όλοι γνωρίζετε ότι η μεγάλη οικογένεια του "Έναστρον", η διοίκηση, οι καλλιτέχνες και οι δεκάδες εργαζόμενοι προσφέρουμε επι πολλά έτη υψηλό επίπεδο ψυχαγωγίας και διασκέδασης σεβόμενοι πάντοτε την τήρηση των νόμων.

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια τήρησης του αντικαπνιστικού νόμου είναι συνεχής και αδιάκοπη, μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες αφού είναι δύσκολος ο έλεγχος εκατοντάδων πελατών που διασκεδάζουν.

Μεμονωμένα περιστατικά, όπως αυτό που έλαβε δημοσιότητα, δεν μπορούν να ακυρώσουν τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι μας.

Η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ.Θάνου Πλεύρη ενδυναμώνει την προσπάθεια της πολιτείας και την δική μας για την πλήρη απάλειψη του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης.

Είμαστε σίγουροι ότι και με την δική σας συμβολή θα τα καταφέρουμε !

Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος!».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είπε και αυτή την κουβέντα της (ΑΝΤ1):

«Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους και πρέπει να το δούμε, γιατί έχει ατονήσει και δεν εφαρμόζεται το μέτρο. Έχει μείνει λίγο πίσω», ανέφερε και πρόσθεσε, εκθέτοντας τον πολιτικό της προϊστάμενο που πήρε την κατάσταση στα χέρια του για να προβληθεί: «Η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την τήρηση του μέτρου».

Στο χορό μπήκε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη (ΣΚΑΪ) που αναφώνησε: «Μέσα σε τόσο κόσμο, που γινόταν χαμός, μόνο το τσιγάρο έλειπε».

Το συμπέρασμα είναι ότι, για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση υποκαθιστά την πολιτική με την επικοινωνία. Ο Κ. Μητσοτάκης διαφήμισε στην αρχή της θητείας του ατσάλινη αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και για κάποιο διάστημα, πράγματι, υπήρξαν αποτελέσματα. Στην πορεία οι έλεγχοι μειώθηκαν και οι παραβιάσεις του νόμου αυξήθηκαν, ειδικά τη νύχτα, και το θέμα έφυγε από τα ενδιαφέροντα της κυβέρνησης και από την επικαιρότητα.

Μέχρι που ο Θ. Πλεύρης  βρήκε στη φωτογραφία του Μπισμπίκη με το τσιγάρο στο χέρι μια ευκαιρία για καλά Χριστούγεννα, δηλαδή για θετική δημοσιότητα. Του χρωστάει δώρο - αν δεν του το έχει στείλει ήδη.


πηγη: https://tvxs.gr