Σοβαρότατες καταγγελίες αναφορικά με τον θάνατο της 45χρονης εργαζόμενης στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε τροχαίο ατύχημα με το απορριμματοφόρο εν ώρα εργασίας, κάνει μιλώντας στο tvxs.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

Ειδικότερα, ο κ. Τράκας αποκαλύπτει  ότι τόσο η άτυχη γυναίκα -η οποία ήταν μητέρα δύο παιδιών- όσο και ο οδηγός του απορριμματοφόρου -επίσης εργαζόμενος στον δήμο Ξυλοκάστρου- ήταν ανασφάλιστοι.

Σημειώνει δε πως η καταγγελία του επιβεβαιώνεται εμμέσως από τον ίδιο τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου, ο οποίος -όπως αναφέρει- “κρύβεται προκειμένου να μη δώσει απαντήσεις”.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ επισημαίνει παράλληλα πως έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές για το θανατηφόρο ατύχημα, προσθέτοντας με νόημα πως δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο που δεν έχει γίνει ακόμη κάτι τέτοιο.

Τονίζει μάλιστα πως εφόσον ισχύουν τα όσα καταγγέλλει ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου θα έπρεπε ήδη να έχει συλληφθεί.

Ο κ. Τράκας αναφέρει ακόμα ότι θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει το υπουργείο Εσωτερικών και κάλεσε τον δήμαρχο να απαντήσει με ποιον τρόπο δημόσιος φορέας πληρώνει με «μαύρα» εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ υπογραμμίζει ότι είναι πάρα πολλοί οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας δήμων, ειδικά στην Περιφέρεια, γεγονός που είναι γνωστό από το καλοκαίρι στο υπουργείο Εσωτερικών.

“Αν δείτε το αμάξι που έγινε το ατύχημα, θα διαπιστώσετε πως πρόκειται για «νεκροφόρα»” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αποκαλύπτει δε πως υπήρξαν ανάλογα ατυχήματα και σε δήμους της επαρχίας, χωρίς να αποδοθούν ποτέ οι ευθύνες εκεί που πρέπει, καθώς όπως επισημαίνει: “Μιλάμε για κλειστές κοινωνίες, όπου τα στόματα ανοίγουν πολύ δύσκολα. Το αποτέλεσμα είναι τα πορίσματα της επιθεώρησης εργασίας να καθυστερήσουν πολύ και να μην μπαίνουν πάντα στην ουσία”.

Υπενθυμίζει μάλιστα πως τα Χριστούγεννα είχε σημειωθεί ένα ακόμη ατύχημα με θύμα υπάλληλο καθαριότητας, ο οποίος έχασε το πόδι του, ενώ παραμένει μέχρι σήμερα νοσηλευόμενος στην Εντατική.

Καταλήγει σημειώνοντας πως η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει ζητήσει συνάντηση για το ζήτημα με το υπουργείο Εσωτερικών από το καλοκαίρι, χωρίς να λάβει απάντηση. Η Ομοσπονδία θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο, επαναφέροντας το αίτημα προς το υπουργείο αναμένοντας αυτό να γίνει άμεσα αποδεκτό.  


πηγη: https://tvxs.gr