Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 24 Ιούλ 2022
Ούτε ένα μήνα δεν έμειναν προφυλακισμένοι οι κατηγορούμενοι για την κακουργηματική πράξη της ανθρωποκτονίας του Σήφη Βαλυράκη. Ο ολοφάνερα αθώος Πάνος Καλαϊτζής συμπληρώνει τους 6 μήνες κρατούμενος ...
Κλίκ για μεγέθυνση

 
 

Του Γ.Γ.

 

Δεν απαιτείτε να έχεις νομικές γνώσεις για να εξοργιστείς για τα δρόμενα της εξουσιαστικής δικαστικής κάστας. Και  κάπου να μελαγχολήσεις ότι σαν κίνημα, μόνο από κάποιες "γωνιές" στο διαδίκτυο διαθέτουμε για να κάνουμε γνωστά μερικά γεγονότα που όποιος/α τα πληροφορηθεί σίγουρα θα αγανακτήσει, χωρίς να χρειάζεται να είναι στρατευμένος στον αγώνα για την κοινωνική ανατροπή.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί, ας πούμε, κάποιος, ότι δυο δολοφόνοι -κατά την εκτίμηση δικαστών- μένουν λιγότερο από μήνα στην φυλακή και αποφυλακίζονται μέχρι να υπάρξει δικάσιμος για την κακουργηματική πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τους βαραίνει και τυχαίοι αθώοι πολίτες υποφέρουν για μήνες στα κάτεργα; Πρόχειρα μας έρχονται στο μυαλό ο "Ινδιάνος" που βρέθηκε 6 μήνες φυλακή χωρίς κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του, ενώ τώρα άλλο ένα παιδί, ο Πάνος Καλαϊτζής, βρίσκεται κι αυτός έξη μήνες φυλακή, θύμα μιας ολοφάνερης αστυνομικοδικαστικής σκευωρίας.

Τα γεγονότα.

Οι δυο ψαράδες δολοφόνοι -κατά την εκτίμηση δικαστών- που σκότωσαν τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη δεν έμειναν ούτε ένα μήνα στην φυλακή και με αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας αποφυλακίστηκαν μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

Διαβάζεις το σκεπτικό με το οποίο οι δικαστές έστειλαν τους ενδεχόμενους δολοφόνους σπίτι τους και σαλτάρει!! Πάρτε μια γεύση:

"Από την εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε κατά την προηγηθείσα για την υπόθεση αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση και κατά την κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε μέχρι τώρα ... προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των ανωτέρω κατηγορουμένων για την κακουργηματική πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία ... προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής ότι ενεργώντας με πρόθεση από κοινού, ήτοι έχοντας κοινό δόλο και μετά από μεταξύ τους συναπόφαση και συνεννόηση, με συγκλίνουσες ενέργειες και με κοινή δράση και ενώ βρίσκονταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ευρισκόμενοι εντός του αλιευτικού σκάφους τους σκότωσαν τον Ιωσήφ Βαλυράκη ο οποίος κατά το ίδιο χρόνο κινείτο με το φουσκωτό σκάφος του "ΜΙΝΑ" σύμφωνα με τα όσα εκτίθενται λεπτομερώς στην προεκτεθειμένη εισαγγελική πρόταση ...".

Και συνεχίζουν οι δικαστές το σκεπτικό με το οποίο άφησαν ελεύθερους τους δολοφόνους:  

"Κατά την κρίση του Συμβουλίου δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις επιβολής της προσωρινής κράτησης διότι έχουν γνωστή διαμονή στη χώρα και περαιτέρω δεν προκύπτει πως έχουν κάνει κάποιες προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνουν τη φυγή τους, ούτε δε προκύπτει ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν φυγόποινοι ή φυγόδικοι ή κρίθηκαν ένοχοι για απόδραση κατηγορουμένου ή παραβίαση περιορισμών διαμονής ώστε να εξάγεται σκοπός φυγής τους".

Εγώ δηλώνω την αδυναμία μου να συνεχίσω οποιοδήποτε σχολιασμό χωρίς να χρησιμοποιήσω ποινικά κολάσιμο λεξιλόγιο. 

Εχεις "γνωστή κατοικία" και δεν έχεις ξανασκοτώσει; Μένεις λίγες μέρες στην φυλακή και οι δικαστές σε αποφυλακίζουν μέχρι να γίνει η δίκη σου. 

Σε θεωρούν αντίπαλο του συστήματος και χωρίς να υπάρχει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος σου; Σε ρίχνουν για μήνες στα μπουντούμια του κράτους τους και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας ....


Από giorgis , Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 | 11:00 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου