Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 15 Νοέ 2020
Οργουελιανός εφιάλτης: Αστυνομία και η Εισαγγελία συνέπραξαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για πράξεις που δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα! - Μπάτσοι ξυλοκοπούν πιτσιρικάδες και φορούν χειροπέδες σε μαθήτρια - Απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια οι συγκεντρώσεις πάνω από 4 άτομα!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Προφανώς είναι σχεδιασμένος και μεθοδευμένος αυτός ο κυβερνητικός αυταρχισμός.
Και σε όσους είναι καχύποπτοι μπαίνουν δεύτερες σκέψεις.
Μήπως η κυβέρνηση έχει εκτιμήσεις ότι από την δική της αστοχία και ανευθυνότητα χάθηκε κάθε έλεγχος στην εξάπλωση της πανδημίας, και το γενικό λοκντάουν θα αποβεί αναποτελεσματικό;  

Διαμορφώνει δηλαδή ένα γενικότερο κλίμα αστυνομοκρατίας, ώστε στην πορεία του Πολυτεχνείου να υπάρξουν τραγικές καταστάσεις, στήνοντας μια προβοκάτσια γκεμπελικού τύπου, για τις πολιτικές κυβερνητικές σκοπιμότητες; 

Θα βόλευε την κυβέρνηση δηλαδή, να πετύχει έναν μαζικό αποπροσανατολισμό.
Να σταματήσουν να υπάρχουν οι φωνές για μαζικές προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ, για δημιουργία ΜΕΘ κλπ, να μετριαστεί αν όχι να  απαλειφθεί το διάχυτο κλίμα δυσαρέσκειας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της πανδημίας, και η κυβέρνηση να φτιάξει μια ατζέντα που θα κυριαρχεί το δόγμα "νόμος και τάξη" που είναι κάτι που την εξυπηρετεί. 

Οποιος έχει επαφή με το κοινωνικό γίγνεσθαι, αντιλαμβάνεται ότι ναι μεν επικρατεί ο φόβος εξ' αιτίας της πανδημίας, αλλά υποβόσκει μια λαϊκή έκρηξη, αφού ο κόσμος της τάξης μας ασφυκτιά καθημερινά από την υγειονομική και οικονομική κρίση.

Μήπως χρησιμοποιώντας την τήβεννο του δικαστή και το γκλοπ του μπάτσου, η δεξιά κυβέρνηση πιστεύει ότι θα αποφύγει μια ενδεχόμενη δυσάρεστη γι' αυτή κατάσταση που οσμίζεται;


Αυθαίρετες εκτιμήσεις οι παραπάνω αλλά υπάρχουν κάποια γεγονότα που προβληματίζουν. 

Και πες ότι αντιλαμβάνεσαι την σκοπιμότητα του σόου που έστησαν την Παρασκευή με την εισβολή των ΜΑΤ -σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση- στο Πολυτεχνείο και αργότερα στην Πανεπιστημιούπολη με τις δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις.
Αυτό σε ένα βαθμό ήταν αναμενόμενο, όπως και η κτηνώδη συμπεριφορά που έδειξαν οι μπάτσοι στα παιδιά που είχαν συλληφθεί.

Να προσπεράσεις επίσης ότι κατάντησαν κουρελόχαρτο. τον "νομικό τους πολιτισμό,

Πώς όμως να μείνεις αδιάφορος σ' αυτά τα συγκλονιστικά που καταγγέλλει ο Χαράλαμπος Κουρουνδής, δικηγόρος, μέλος ΔΣ ΔΣΘ, και Διδάκτορας Νομικής ΑΠΘ;
Με αφορμή τα όσα βίωσαν εντολείς του, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συνελήφθησαν χτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. επειδή μοίραζαν προκηρύξεις που μεταξύ άλλων καλούσαν στην πορεία του Πολυτεχνείου, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ζούμε έναν "οργουελιανό εφιάλτη"!

Αξίζει να παραθέσουμε ένα μεγάλο μέρος απ' την ανάρτηση που έκανε αυτός ο νομικός στον λογαριασμό που διατηρεί στο f.b:       

Οι άνθρωποι αυτοί, όλοι και όλες γνωστής διαμονής, οδηγήθηκαν στα κρατητήρια για να κοιμηθούν μαζί με άλλους κρατούμενους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Επιπλέον, οι συλληφθέντες και οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση με πέντε άτομα στο κάθε περιπολικό, δηλαδή χωρίς να υπάρχει καμία απόσταση μεταξύ τους και άρα τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία τόσο των κρατουμένων όσο και των ίδιων των αστυνομικών. Κατά συνέπεια, η Αστυνομία και η Εισαγγελία συνέπραξαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για πράξεις που δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα! 

Αν οι σημερινές συλλήψεις συνδυαστούν με την εντολή διενέργειας επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος της προέδρου της ΕΝΙΘ για τον ίδιο λόγο και με τις νομικά ανεπέρειστες δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είναι πλέον σαφές ότι πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία κατά των δημοκρατικών ελευθεριών. 

Για την ακρίβεια πρόκειται για κάτι χειρότερο: για την συνταγματικά ανεπίτρεπτη έμμεση αναστολή της ελευθερίας της συνάθροισης μέσω της παραβίασης της πιο θεμελιώδους αρχής του κράτους δικαίου, της αρχής της νομιμότητας που επιτάσσει όλες οι δημόσιες αρχές να λειτουργούν εντός του πλαισίου του νόμου (intra legem και secundum legem).

 

Ζούμε στιγμές απ' τις πιο "ένδοξες" εποχές της Χωροφυλακής της δεκαετίας του '50. 

 

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα 902:

.

 

Αυταρχικός κατήφορος από την κυβέρνηση. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της μπήκαν δύο νέοι που έκαναν το «έγκλημα» να κάθονται στην πλατεία της Καρδίτσας.

 

Παρά το γεγονός ότι φορούσαν μάσκες, ξαφνικά δέχτηκαν την αναίτια επίθεση αστυνομικών, που αφού έριξαν με βίαιο τρόπο κάτω μια μαθήτρια, τις πέρασαν χειροπέδες(!) και προχώρησαν στην προσαγωγή της. Το αυταρχικό γεγονός εξόργισε τους περαστικούς που έσπευσαν στο σημείο και φώναζαν «ντροπή» προς τους αστυνομικούς. 

 

 

Και το "καπάκι" μας έρχεται από ανακοίνωση της αστυνομίας:

 
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

 

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Τα τανκς πότε προβλέπετε να τα κατεβάσουν;


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 | 2:29 π.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου